Skip to main content
Marissa Cetin
21 September 2023, 3 PM

Billboard lanceert TikTok Top 50-hitlijst met de populairste muziek op het platform

De in de VS gevestigde lijst houdt rekening met "creaties, videoweergaven en gebruikersbetrokkenheid" om de 50 grootste tracks op TikTok te presenteren

Tik tok Billboard

Billboard houdt de populairste muziek op TikTok bij met een nieuwe hitlijst in samenwerking met het sociale videoplatform. 

De nieuwe, in de VS gevestigde TikTok Billboard Top 50 Chart analyseert "creaties, videoweergaven en gebruikersbetrokkenheid" van Amerikaanse gebruikers om elke week de 50 "heetste" nummers van het platform te tellen, volgens de officiële aankondiging. Nieuwe weekgrafieken worden op donderdag vrijgegeven.
 

De inaugurele hitlijst wordt aangevoerd door Sexyy Red's 'SkeeYee', gevolgd door Doja Cat's 'Paint the Town Red' en Taylor Swift's 'august'. Sexyy Red maakt vijf totale hitlijstoptredens, net onder de zes van Taylor Swift - de meeste voor een enkele artiest in de hitlijst. Verderop in de lijst staan Ice Spice, Gunna, Charlie Wilson, Dazz Band, Young Thug en Drake. 

Vorig jaar lanceerde TikTok Sound On, een muziekdistributieplatform dat artiesten 100% van hun royalty's geeft in het eerste jaar en 90% in de jaren daarna. 

De TikTok Billboard Top 50 Chart is toegankelijk binnen de TikTok-app en via Billboard.