Skip to main content
Sarah Ottow
12 March 2024, 15:00

Audio Obscura voegt nieuwe namen toe aan line-up van festivaldebuut

Onder de iconische diagonale transportbruggen van UNESCO Werelderfgoedlocatie Van Nelle Fabriek brengt Audio Obscura op 24 augustus internationaleartiesten, lokale talenten en festivalgangers samen op hun allereerste festival.

Audio Obscura Festival

Audio Obscura, bekendom hun grensverleggende evenementen op bijzondere locaties, kondigt vandaag de tweede fase van de line-up aan voor hun langverwachte festivaldebuut op 24 augustus 2024. Festivalbezoekers kunnen deze zomer in en rondom de iconische UNESCO Werelderfgoed locatie Van Nelle Fabriek los gaan op de cutting-edge sounds en mixes van Adriatique, Héctor Oaks, Dax J b2b DariaKolosova, Benwal, Nedda Sou en Jetti & Post.

Deze nieuwe namen prijken naast eerder aangekondigde internationale artiesten zoals The Martinez Brothers, Dixon, Carlita, Chris Stussy, AMÉMÉ, Partiboi69 en DJHolographic, en lokale talenten als Benny Rodrigues, Cincity, Moody Mehran, SuzeIjó, en Lucky Done Gone.

Tickets zijn in de verkoop viawww.audio-obscura.com. De first release tickets zijn inmiddels uitverkocht. Bezoek de website van Audio Obscura voor meer informatie hier.

De organisatie kijkt uit naar de terugkeer van het Zwitserse duo Adriatique, en detechno-titaan Dax J die speciaal voor het festival een b2b-set draait met de hardtechno-lieveling Daria Kolosova. Ook de energieke vinyl-specialist Héctor Oaks, de hardrave-sound van Benwal, de eclectische sounds van Nedda Sou en het dynamische duo Jetti & Post zijn niet te missen op 24 augustus.

Voor Audio Obscura is de locatie minstens zo belangrijk als de line-up; de danceorganisatie staat bekend om haar feesten met de beste artiesten op de meest unieke locaties. Denk hierbij aan locaties zoals het Concertgebouw, de Euromast ende fietstunnel onder het Rijksmuseum, waar artiesten als Sven Väth, Peggy Gou, Maceo Plex, Joris Voorn en Eelke Kleijn hebben opgetreden.

Daar komt nu een iconische locatie bij: de Van Nelle Fabriek, een gigantisch pand met opvallende architectuur dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Voor de Van Nelle Fabriek is dit ook een primeur, aangezien het de eerste keer is dat het terrein ende bijbehorende gebouwen het decor vormen van een festival. De locatie biedt ruimte aan meerdere stages, zowel binnen in de fabriek, als buiten onder de beroemde diagonale transportbruggen die de verschillende gebouwen van de Van Nelle Fabriek verbinden, waar internationale artiesten, lokale talenten en festivalgangers op 24 augustus samenkomen.

Audio Obscura: “De afgelopen 10 jaar hebben we intensief gezocht naar een festivalterrein dat aansluit bij onze visie. De Van Nelle Fabriek staat bekend als een voorbeeld van Nederlandse architectuur, waar het culturele erfgoed van Rotterdam wordt gevierd in combinatie met industrieel design en creativiteit van de stad. Wij zijn super trots op het feit dat wij ons eerste Audio Obscura Festival in Rotterdam kunnen organiseren, in de Van Nelle Fabriek.”