Skip to main content
Brian Coney
22 June 2024, 15:33

Aphex Twin kondigt uitgebreide vinylheruitgave ‘Selected Ambient Works Volume II’ aan

Het baanbrekende album uit 1994 van Richard D. James zal in oktober in vijf formaten verkrijgbaar zijn via Warp Records

Aphex Twin
Credits: Sam Robinson

Het baanbrekende album 'Selected Ambient Works Volume II' van Aphex Twin zal een langverwachte heruitgave krijgen, compleet met een uitgebreide editie.

Op 17 juni kondigde Warp Records aan dat de release uit 1994 van Richard D. James beschikbaar zal zijn in vijf nieuwe formaten, waaronder een 4LP-boxset, 4LP-standaardpersing, driedubbele cd-editie, dubbele cassette (beperkt tot 250 exemplaren) en digitaal.

De heruitgave wordt op 4 oktober via Warp Records uitgebracht. Dit is eerste keer dat alle nummers in alle formaten beschikbaar zullen zijn, inclusief de track #19, die eerder uitsluitend op vinyl te beluisteren was. Je kunt de track hieronder beluisteren. De heruitgave bevat ook twee extra nummers: 'th1 [evnslower]' en 'Rhubarb Orc. 19.53 Rev' – die voor het eerst officieel in fysieke vorm worden uitgebracht.

De limited edition 4xLP vinyl boxset valt op door zijn premium verpakking. De boxset bevat een uitvouwbare poster, een stickervel en een boekje met ontwikkelingsschetsen van het originele kunstwerk. Deze exclusieve set zit in een in een houten box met een op maat gemaakt, verkoperd en geëtst Aphex Twin-logo op de voorkant. De box kan exclusief worden gereserveerd via de webwinkel van de kunstenaar voor ongeveer 350 euro.

'Selected Ambient Works Volume II' wordt beschouwd als een van belangrijkste releases van Aphex Twin. Het werd oorspronkelijk 30 jaar geleden uitgebracht, in 1994, toen Richard D. James begin 20 was. Als vervolg op zijn debuut 'Selected Ambient Works 85–92', was 'Selected Ambient Works Volume II' een switch naar een beatloze ambient sound, die zijn fascinatie voor lucide dromen en andere abstracte invloeden weerspiegelde.