Skip to main content
April Clare Welsh
11 April 2024, 09:00

Het 125 jaar oude Teatro Pereyra op Ibiza gaat weer open als muzieklocatie

De nieuwe multikunstruimte zal worden uitgerust met een Meyer Sound-surroundsysteem en "state-of-the-art visuele technologie"

teatro-pereira-2

Het 125 jaar oude Teatro Pereyra op Ibiza zal na een restauratieproces van 16 jaar heropenen als muzieklocatie.

Het historische gebouw, gebouwd in 1899 en geïnspireerd door de Franse architectuur, is vernieuwd als locatie voor theater en livemuziek. De nieuwe multikunstruimte zal onderdak bieden aan internationale en lokale artiesten, film- en podiumkunsten en zal ook een cocktailbar en lounge omvatten.

Het originele theaterontwerp omvat hydraulische platforms en 256 verplaatsbare stoelen in het orkestgedeelte. Het bovenste gedeelte zal nu worden uitgerust met een Meyer Sound-surroundsysteem en "state-of-the-art visuele technologie", aangestuurd door componist en muzikant Nacho Cano, aldus TasteTV.

“We zijn van plan de traditionele geest van het theater nieuw leven in te blazen en te dienen als een gemeenschappelijke ruimte waar zowel de lokale bevolking als bezoekers zich kunnen vermengen, waardoor mensen uit alle lagen van de bevolking met elkaar in contact kunnen komen en zich kunnen uitleven in een rijk scala aan culturele en vrijetijdsactiviteiten”, zegt Teatro Pereyra eigenaar Pedro Matutes Barceló.

Hij vervolgt: "Teatro Pereyra zal voldoen aan de vraag naar een authentieke en originele locatie die past bij een etablissement met 125 jaar erfgoed. Bovendien draagt onze toplocatie in de historische wijk, gelegen aan de voet van de oude muren van Ibiza, bij aan de charme."

In ander Ibiza-nieuws berichtten we vorige maand dat toeristen die op Ibiza aankomen zonder bewijs van accommodatie een boete kunnen krijgen van maximaal € 10.000, volgens een nieuwe regel van de Spaanse autoriteiten.

In 2023 werd gemeld dat lokale politici op Ibiza een verbod op nieuwe vakantiewoningen wilden invoeren om het probleem van de stijgende huurprijzen aan te pakken.