Wat is belangrijker: dj-en of produceren? | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Wat is belangrijker: dj-en of produceren?

Wat is belangrijker: dj-en of produceren?

Een discussie die vaak gevoerd wordt is de vraag in hoeverre het nog belangrijk is om te dj-en. Mensen kennen je immers van je tracks. Het komt tegenwoordig bijna niet meer voor dat een dj geen tracks heeft met zijn naam erop. (of hij ze zelf maakt, is natuurlijk nog maar de vraag)

Tijdens het panel Rough Guide tot he Music Industry werden flink wat onderwerpen aangesneden. Onder andere Toni Tambourine van Neighbourhood PR zat in het panel en hij was erg stellig. Met alleen je muziek ga je geen geld verdienen. ‘Je moet toch je hypotheek kunnen betalen’, zegt hij. Maar hoe doe je dat dan? Touren! Dat is de key. Hoe meer gigs je hebt, hoe meer geld je kunt verdienen.

Samenhang
Uiteraard kan jij niet gaan touren als je geen eigen tracks hebt. Wat dus van belang is, is dat je eigen tracks hebt en daarmee zorgt dat je gigs krijgt. Het een gaat dus niet zonder het ander!

Labels of managements zijn soms bang om iemand te tekenen. Toch gaat het altijd om de muziek. ‘Als de muziek goed is, wordt een artiest vanzelf populair’, zegt Céline Aron van So Blonde Management.