Dit zijn de vele muzikale invloeden van Oliver Heldens | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Dit zijn de vele muzikale invloeden van Oliver Heldens

Dit zijn de vele muzikale invloeden van Oliver Heldens

Oliver Heldens’ sound is uniek! Tijdens het panel It’s a Generation Thing vertelde Oliver hoe hij tot die sound is gekomen. Een hele bijzondere muzikale reis.

Oliver Heldens:

"In Nederland is dance altijd groot geweest. Toen ik tien was, werd ik verliefd op hardstyle. Ik uit Rotterdam en dat is volgens mij de hoofdstad van de hardere stijlen. Niet gek dat ik dus hardstyle ging maken. Maar toen ik naar de middelbare school ging, draaide Fedde le Grand, Erick E en Chuckie op de schoolfeesten. Ze draaiden toen house.

Ik was direct geïnspireerd en wilde house maken. Ik ging luisteren naar mixtapes van Laidback Luke en luisterde superveel tracks van Chocolate Puma. Later volgde ik de trend en maakte ik electro-house en progressive. Weer later ging ik terug naar de hardstyle. Een hele omweg om te komen waar ik nu ben.

In 2012 werd ik vet geïnspireerd door UK house van artiesten als Disclosure en Shadow Child. Die sound gaven me nieuwe inzichten, maar leidden me ook terug naar die oude Chocolate Puma tracks. Uiteindelijk maakte ik tracks als Gecko en Kuala…”