Armin van Buuren presenteert: Embrace Vincent | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Armin van Buuren presenteert: Embrace Vincent

Armin van Buuren presenteert: Embrace Vincent

Tijdens het Amsterdam Dance Event is niks te gek. Toch zijn er dingen tijdens het evenement die ons doen opkijken. Één daarvan is de samenwerking tussen Armin van Buuren en het Van Gogh Museum. Op vrijdag 21 oktober kregen wij een kijkje in de wereld van Vincent van Gogh door de ogen van Armin.

We kwamen binnen bij het museum waar het druk was. Naast ADE was het natuurlijk ook herfstvakantie. We kregen een warm welkom met koffie, thee, fris en allerlei andere versnaperingen. Veel mensen waren komen opdagen, er was uiteraard veel belangstelling voor deze tentoonstelling.

Niet veel later kwamen Armin van Buuren en de directeur van het museum, Axel Rüger, het perspodium op. Volgens de twee is het een bijzondere samenwerking. Het combineren van een oude en nieuwe kunstvorm komt niet vaak voor, vooral niet als het gaat om elektronische muziek. Armin vertelt dat deze multimediatour zijn eigen visie is op de schilderijen van Van Gogh. Dit wordt ondersteund door één van zijn eigen tracks.

Het was echter niet Armin of Alex Rüger die met het idee kwam van deze samenwerking. Initiatiefnemer was Allan Hardenberg, directeur van ALDA Events. We werden er aan herinnerd dat de tour duurt tot eind december en dus niet alleen tijdens ADE te zien is.

Ook leuk! Armin liet even snel weten dat het nieuwe album er aan komt, genaamd Club Embrace. Op dit album komen veel nieuwe mixes en remixes van zijn Embrace album en andere tracks.

De Tour

De tour was bijzonder. We werden in groepen opgesplitst en we kregen allemaal een headset met daaraan een apparaat met touchscreen. Hier op kozen we voor de Embrace Vincent tour. Je mocht kiezen welk schilderij je als eerst wilde bekijken, wij gingen voor de Aardappeleters. Armin vertelt door de headset wat hij zo bijzonder vindt aan dit schilderij. De armoede, het zware leven en het meisje op de voorgrond die als een teken van hoop is. We horen een edit van de track ‘This is what it feels like’.

In totaal waren er zo’n elf schilderijne behandeld, allemaal met Armins eigen kijk er op én een track die er bij past. Zo hoorden we Sunburn bij het schilderij Zonnebloemen en In & Out of Love bij het Skelet met een sigaret. Om de tour echt goed mee te maken, zou je zelf naar het Van Gogh Museum moeten gaan. Uiteraard kan je dan nog veel meer bekijken dan de 11 schilderijen die zijn uitgekozen door Armin.

De tour was interessant en boeiend. Je krijgt een ander perspectief te zien en te horen vanuit een hele andere hoek, namelijk Armin van Buuren.  Het verschilt echter niet veel van een andere tour die je wel eens krijgt bij een museum. De insteek is uniek, maar de uitvoering is niet heel bijzonder, desondanks het leuk is. Een aanrader, zeker als je een Armin van Buuren fan bent.