Armin van Buuren: ‘Ik dacht dat ik niet kon!’ | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Armin van Buuren: ‘Ik dacht dat ik niet kon!’

Armin van Buuren: ‘Ik dacht dat ik niet kon!’

Tijdens Amsterdam Dance Event is Armin van Buuren erg open geweest over zijn releases. In het panel Getting Your Demo Signed werd onder andere hij ondervraagd door 538-dj Ivo van Breukelen.

Op de vraag hoe Armin het ervaarde om in de studio te zitten voordat hij bekend werd antwoordt hij:

“Het is belangrijk om te weten dat ik al tien jaar een producer was, voordat ik eindelijk hit een releasete. In die tien jaar had ik dagen in de studio dat ik dacht dat ik niet goed genoeg was.. dat het gewoon niet werkte. Ik heb dagen zitten staren naar een scherm. Ik dacht dan dat ik niets was en was alleen maar aan het dromen om te draaien in een club in Amsterdam.  

Wat ik geleerd heb: ook al voel je je ongemotiveerd, stop alsjeblieft niet. Maak eerst muziek voor jezelf en niet voor iemand anders. Daarna komt die release wel. Maak eerst plezier in de studio en laat het je vrienden horen. Gewoon voor de fun. Als je geen motivatie hebt in de studio en er mee wil stoppen, maak dan gewoon muziek wat jij vet vindt. Ik maak muziek voor mezelf, als ik in de studio zit, zitten mijn fans er ook niet naast.

Ik had succes met de track Communication en ik wilde daarna dat succes herhalen. Dus ging ik de track kopiëren. Dat werkte totaal niet en ik had een jaar lang een writersblock. Daarna ben ik gewoon muziek gaan maken om plezier te maken. Zodat ik weer kippenvel op mijn armen kreeg!”