ADE Music Talks met Joris Voorn en Jay Hardway | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

ADE Music Talks met Joris Voorn en Jay Hardway

ADE Music Talks met Joris Voorn en Jay Hardway

 

Op donderdag 20 oktober was er in De Brakke Grond veel te zien. Waaronder Music Talks met techo grootheid Joris Voorn en EDM knaller Jay Hardway. Dit hebben wij er van opgestoken.

Joris Voorn

Het was een redelijk algemeen verhaal van Joris Voorn en de moderator. Zo begonnen ze bij de start van zijn carrière. Joris Voorn was zijn opleiding architectuur aan het afronden en kwam hierna al gauw deze wereld in. Naast architectuur had hij als hobby muziek. Hij speelde vroeger de viool en de gitaar.

De focus kwam steeds meer te liggen op de muziek. Hij kreeg tijdens zijn baan meer en meer gigs en heeft uiteindelijk zijn baan opgegeven om zich te focussen op zijn muzikale carrière. Natuurlijk was hij ook actief als producer. Hij deelde zijn eerste tracks met familie en vrienden, in de hoop om verder te komen. Hij had geluk, want één van zijn tracks kwam terecht bij Derrick May. Deze track zou uitworden gebracht bij zijn label, maar dat ging helaas niet door.

Naast muziek heeft Joris Voorn een andere belangrijke hobby: fotografie. Hij bekent dat hij het altijd al heeft gedaan, maar de laatste jaren het steeds serieuzer nam. Het is voornamelijk straatfotografie, legt hij uit. Het zijn snapshots, maar er is wel over nagedacht. De foto’s die hij gemaakt heeft, gebruikt hij ook weer voor zijn muziek, zoals coverart. Een goed voorbeeld is Ringo, waar zijn zoontje op staat.

Voorn is bijna 40, hoe ziet hij de toekomst in? Niet veel anders, zegt hij. Hij blijft sowieso nog 10 jaar draaien, hoewel het relevant blijven moeilijk kan zijn. Daarbij vertelt hij dat leeftijd niet uit maakt. Of je een 40-jarige producer bent of een 18-jarig groentje, de muziek heeft een connection en brengt mensen samen.

Ook komt Joris Voorn met een nieuwe tour, genaamd Spectrum. Hierbij nodigt hij verschillende dj’s uit die een betekenis voor hem hebben, zowel persoonlijk als professioneel. Denk aan Derrick May, Jeff Mills, Kölsh en Eats Everything. Ook zijn fotografie zal hier centraal staan. De eerste avond is eind januari in de Marktkantine, Amsterdam.

Jay Hardway

We schakelen over naar totaal iets anders. Jay Hardway staat bekend om zijn harde big room sounds die vaak ‘all out’ gaat, maar Jay Hardway is zelf ingetogen als hij plaats neemt naast de moderator.

Door alle gekte heen probeert hij gewoon zichzelf te blijven en vooral down to earth. Of hij het eng vindt dat fans hem op de voet volgen? Nee, voor hem is het zelfs een eer. Jezelf zijn is belangrijk voor hem. Hij wil dat ook laten zien in zijn vlogs, waar hij nog steeds Jobke Heiblom  uit Brabant is.

Een moeilijk punt in zijn carrière was een opvolger maken van zijn collab met Martin Garrix, ‘Wizard’. Mensen hebben hoge verwachtingen van hem en dit was moeilijk. Hij vindt het logisch dat hij al snel geassocieerd wordt met Garrix. Vanwege ‘Wizard’ is dat niet vreemd en hoort het er bij.

Toch kiest hij een ander hoogtepunt in zijn carrière. Voor hem is dat zijn track Electric Elephants, iets waar hij erg trots op is. Hij probeert hier mee origineel te blijven in een wereld van harde EDM en Big Room House. Het is volgens hem moeilijker om origineel te blijven dan iets te maken wat populair is.