DJ Weirdo op Thunderdome: “Ik was de hele week nerveus!” | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

DJ Weirdo op Thunderdome: “Ik was de hele week nerveus!”

DJ Weirdo op Thunderdome: “Ik was de hele week nerveus!”

In 1997 stopte Denis Doeland a.k.a. DJ Weirdo met draaien. Hij hing de headphones aan de wilgen en ging zich meer richten op de zakelijke kant van de dancescene (ID&T). Tijdens Thunderdome pakte hij toch de headphones weer eens en deed hij een set in de area die de naam Thunder Gods draagt.
 

Je kunt wel stellen dat Denis Doeland veel heeft betekend voor de (Nederlandse) dancescene. Hij was onder meer labelmanager van ID&T en hield zich veel bezig met het compileren van bijvoorbeeld de cd’s die het bedrijf uitbracht.

Toen je hoorde dat Thunderdome terugkwam, wat was je eerste reactie?
“Ik vond dat dat het vetste was wat er kon gebeuren. Dat er na 25 jaar historie zo’n groot evenement kwam, dat is heel bijzonder. Het was heel simpel. François (Maas red.) vertelde me vorig jaar op Mysteryland dat hij Thunderdome ging terugbrengen en vroeg of ik kwam draaien. Toen zei ik tegen hem: ‘Schijt een beer in het bos?’ Het was dus vragen naar de bekende weg.”

Hoe was het om weer op het podium te staan tijdens Thunderdome?
“Ik was de hele week nerveus om te gaan draaien. Ik doe veel praatjes op een podium voor grote groepen, maar ik was veel nerveuzer om te gaan draaien. Dat kwam de boel ten goede, het was een zeer gezonde spanning. Ergens aan het eind van de week had ik mijn playlist een beetje voor ogen en ik kreeg er steeds meer zin in. Die spanning leidde ertoe dat ik een beleving heb gehad tijdens het draaien, die ik nog nooit eerder heb gehad.”

Kan je dat uitleggen?
“Je voelt die spanning van het evenement, doordat mensen om je heen ermee bezig zijn en door alle social media kanalen. Daarmee was de verwachting van de mensen erg hoog. Als je dan aankomt bij het evenement dan voel je gewoon die energie die er heerst. Je komt binnen en je voelt die spanning die je omzet naar energie.”

 

Je trok je shirt weer aan, zette je pet op… hoe voelde dit?
“Op dat moment ben je toch de andere kant van jezelf, je alter-ego. Voordat je het weet zit je weer helemaal in die positie en ik moet zeggen dat dat heel snel ging. De eerste tien minuten van het optreden waren cruciaal, want als ik daar doorheen kwam ging het goed. Dat lukte ook. Voordat ik het wist was het uur voorbij! “

Mis je het draaien?
“Ja, ik zal de eerste zijn die dat gewoon bekend. In het eerste half uur na mijn optreden dacht ik: ‘Dat kan ik volgend weekend wel weer eens doen’. Twee dagen later was ik er alweer van bekomen en besefte ik dat het wel speciaal moet blijven. En zo voelde het ook. Of je meerdere DJ Weirdo sets kunt verwachten in de nabije toekomst? Zeg nooit nooit. Maar dan zal het wel gaan om een verrassingsoptreden.”

En volgend jaar? Weer Thunderdome wat jou betreft?
“Volgend jaar weer Thunderdome, maar dan niet op deze schaal. Ik denk dat je dat eens in de vijf jaar moet doen als speciale jubileumeditie. Ik denk dat Thunderdome door moet volgend jaar in een vernieuwde vorm. Iets waarbij altijd de ervaring, de experience voorop staat.”

Beeld Thunderdome
Tekst Sven Wanders

Genre: