Skip to main content
Declan McGlynn
2 July 2024, 09:00

Bandlab brengt een nieuwe instap-DAW uit, Cakewalk Next

De DAW wordt gelanceerd naast een nieuwe versie van Cakewalk Sonar

Cakewalk

Bandlab heeft de release aangekondigd van twee nieuwe DAW's, Cakewalk Next en Cakewalk Sonar.

Beide software voor het maken van muziek was al vele maanden in bètatest vóór hun officiële lancering, waarbij Next zowel op macOS als Windows draaide, terwijl Sonar alleen voor Windows was.

Next is vooral gericht op beginnende gebruikers en is gratis bij een Bandlab-lidmaatschap. Het biedt de mogelijkheid om Bandlab-projecten te importeren, VST/AU-plug-ins van derden te gebruiken en bevat meer dan 100.000 samples uit de bestaande Bandlab Sounds-bibliotheek. Je kunt ook projecten terug exporteren naar Bandlab, zodat je snel kunt schakelen tussen muziek maken in de studio en onderweg. Next is geen traditionele DAW en is meer geschikt voor het arrangeren van ideeën. Voor serieuzere producers is Sonar wellicht geschikter.

Sonar werd oorspronkelijk gelanceerd in 2004 als onderdeel van het oorspronkelijke Cakewalk-merk en is herboren als onderdeel van de overname van Bandlab in 2018. Functies op professioneel niveau omvatten een onbeperkt aantal audio- en MIDI-tracks, een krachtig pakket instrumentplug-ins, en effecten en VocalSync Audio Alignment voor het snel op hun plaats klikken van zang. Het is ook gratis als je een Bandlab-lidmaatschap hebt, maar het is alleen voor pc, net als het origineel.

Hier kun je meer informatie vinden en je aanmelden voor een Bandlab-lidmaatschap.