Review Thunderdome cd: 25 jaar hardcore verpakt op één album! | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Review Thunderdome cd: 25 jaar hardcore verpakt op één album!

Review Thunderdome cd: 25 jaar hardcore verpakt op één album!

Vorige week werd in de Jaarbeurs in Utrecht het 25-jarig bestaan van Thunderdome en hardcore gevierd. Daar hoort natuurlijk een cd bij!
 

De Thunderdome cd bestaat uit maar liefst vier schijven, waar samen 95 tracks op staan. En dat ook de cd (evenals het event) in het teken staat van 25 jaar hardcore moge duidelijk zijn. Het grote logo op de cover van de cd verraad al dat er een kwart eeuw hardcore gevierd wordt.

Mocht je de tracklist niet bekeken hebben en ‘gewoon bent gaan luisteren’, kom je er al gauw achter dat het op geen van de cd’s sprake is van één subgenre. Op de cd’s zijn hardcore van nu, vroeger, terror, frenchcore, early, millennium en vele andere stijlen met elkaar gemixt. Iets dat heerlijk weg luistert.

“2 miljoen tapes verkocht
5 miljoen cd’s verkocht
8 miljoen platen verkocht”

En daar kan deze dus nog wel bij...

Sound in ontwikkeling
Tijdens het event hoorden we al veel verschillende subgenres van de hardcore. Door de jaren heen heeft hardcore zich aanzienlijk ontwikkeld. Begin jaren 90 vond er een revolutie plaats en waren duizenden jongeren gabber. Toen er eind jaren 90 een einde kwam aan de hoogtijdagen van de hardcore was de sound dermate ontwikkeld dat het een volwassen muziekstroming was. De muziek uit deze periode is ook te horen op de Thunderdome cd’s. Tracks van artiesten als Buzz Fuzz, DJ The Prophet, 3 Steps Ahead, Gizmo en Isaac zijn gefeatured op het album.

Later kwam de millenniumsound waar artiesten als Promo een grote rol in betekenden. Ook deze sound is te vinden op het album met tracks van Promo, Outblast, Catscan en Noize Suppressor. Volgens velen was de hardcore dood… deze sound redde de hardcore. Hop, op het Thunderdome album!

Nieuwere tracks
Die stuwende ontwikkeling in de hardcore was continu. Met waanzinnig getalenteerde artiesten als Evil Activities, Tha Playah en Angerfist leefde de sound helemaal op. Beuken! Ook deze sound is vindbaar op het album en is net als de eerdergenoemde sounds een feest der herkenning. Voorbeelden van deze  tracks zijn Drunk With A Gun en Raw To The Floor.

25 jaar ontwikkeling betekent heel veel artiesten, heel veel sounds en heel veel talent. N-Vitral is een van die jonge kerels die op dit moment ontzettend hard excelleert. Maar ook artiesten als Dr. Peacock, Partyraiser, Destructive Tendencies, Nosferatu en veel anderen zijn continu aan het vernieuwen en zoeken de grenzen op.

De Thunderdome cd is een schitterende verpakking van 25 jaar hardcore op één cd! Get it here! https://VA.lnk.to/TD25YearsEx

Beeld Thunderdome

Genre: