Podcast- Skitzofrenix (Exclusief voor DJ Mag NL) | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Podcast- Skitzofrenix (Exclusief voor DJ Mag NL)

Podcast- Skitzofrenix (Exclusief voor DJ Mag NL)

 

Uiteraard vroegen we Skitzofrenix ook het hemd van zijn lijf!

 

Er is een omslag geweest. Wat kan je hierover vertellen??
Dat klopt inderdaad. Dit jaar mag ik als “Skitzofrenix” mijn 10-jarige jubileum vieren en terugblikkend naar de afgelopen jaren kan ik alleen maar vaststellen dat ik me geen moment heb verveeld. Ik heb er bewust voor gekozen om geen vaste contracten aan te gaan met bepaalde labels of management bureaus waardoor ik heel vrij was om te doen en laten waar ik op dat moment zin in had. Hierdoor heb ik mogen experimenteren in allerlei genres en de sfeer mogen proeven van verschillende scene’s . Underground & Mainstream . Toch vond ik het tijd om na 10 jaar wat dingen te veranderen. Ooit ben ik begonnen met Frunky & Latin House en heb mezelf daarna verder ontwikkeld in de Electro House. Toen de Electro House plaats maakte voor de Big Room “EDM” sound ,  was het voor mij lastig om er mijn draai in te vinden ondanks dat ik dit wel heb geprobeerd . Ik tekende platen op labels van oa. Hardwell, Steve Aoki, & Crookers,maar ik merkte ik dat mijn DJ Sets juist steeds meer Housy klonken. Buiten het feit dat mijn liefde voor de “Groove” groter was merkte ik ook dat de Big Room sound minder goed werkte in de clubs en festival podia waar ik stond. Hierdoor was er steeds minder ruimte voor mijn eigen tracks  in mijn DJ set’s. Dit was  voor mij een teken om wat dingen te veranderen en om mijn producties en dj sets dichter bij elkaar te brengen.

Hoe gaan we dit merken in de toekomst?
Afgelopen 2 jaar heb ik mijn sound al redelijk aangepast en daardoor ben ik weer House tracks gaan produceren.  Mijn track “Bounce” kreeg veel support van oa. Tchami, Malaa & Martin Solveig. En daarnaast mocht ik Malaa’ s track “Diamonds” Remixen. Mijn DJ Set’s zullen altijd verassend en eclectisch blijven maar dan nu wel in de “House” vibe. Denk aan een goede mix van Deep, Tech, Future, Ghetto & Tribal. 

Wat gaat er precies veranderen op muzikaal gebied?
Net zoals mijn DJ sets zullen mijn tracks ook meer dansbaar zijn dan voorheen. Meer Groove maar zeker ook veel energie. Funky drums, smerige Bassline’s en dope Rap vocalen vind ik persoonlijk een hele goede combinatie. Als kind zijnde heb ik veel R&B & Hip Hop geluisterd & verzameld en ik heb het gevoeld dat ik die kennis weer kan toepassen in de tracks die ik op het moment produceer. Natuurlijk zal ik hier en daar wat uitstapjes maken want ik zou nooit een slaaf van mijn eigen sound kunnen worden.

Er gaan een hoop leuke dingen aankomen, kan je een tipje van de sluier oplichten?
Veel nieuwe tracks natuurlijk, leuke collab’s en dit allemaal op toffe labels. Ik heb een track met Franky Rizardo waar veel DJ’s enthousiast over zijn. Daarnaast  komt er deze maand al een track uit op Tchami’s label “Confession”. Samen met Thomas Helsloot heb ik al afgelopen jaar op Nervous Records mogen releasen en de opvolger daar van ligt ook al klaar om gelanceerd te worden. Verder liggen er tracks bij, Spinnin, Stealth Records, Main Course, BMKLTSCH, maar hierover kan ik helaas nog niet veel kwijt.

Wat kunnen we verwachten van de mix?
Naast 2 eigen  producties die dit jaar gaan uitkomennatuurlijk ook een brede selectie aan  verschillende stijlen House die toch enigszins dicht bij elkaar liggen. Veel Hip Hop & R&B invloeden. Ik probeer ook altijd een begin, middenstuk en slot te creëren ook al is dat soms wel lastig binnen 60 minuten. Verder tracks van: Anotr,Bart B More, Chris Lorenzo, Prok & Fitch, Shermanology en nog veel meer. Enjoy..! 

Vote up!
Vote down!