Podcast - RAM (Exclusief voor DJ Mag NL) | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Podcast - RAM (Exclusief voor DJ Mag NL)

Podcast - RAM (Exclusief voor DJ Mag NL)

 

1. Hoe kwam je in aanraking met trance? Waarom dit genre?
Dat is eigenlijk liefde op het eerste gehoor geweest. Toen rond 1993/1994 de eerste trance tracks uitkwamen was ik meteen verkocht. Ik houd nou eenmaal van veel emotie in muziek; trance is het beste genre daarvoor binnen de elektronische muziek. De melodieën zijn voor mij een must in een track: hoe gevoeliger hoe beter, maar er moet wel veel energie inzitten, geen suffe kaas melodieën.

2. Wat voor gevoel krijg jij bij trance?
Voor mij is trance een uitlaatklep van emoties. Ik ben nogal een binnenvetter, maar met de muziek kan ik er alles uit gooien en maakt het mijn emoties los, een soort therapeutisch verhaal zeg maar.

3. Je bent te vinden op verschillende feestjes en concepten. Hoe probeer jij je plekje te veroveren in de drukke dansscène?
Ik volg mijn hart en verder is het afwachten wat er gebeurt. Zolang ik dat doe, heb ik er plezier in en is het puur. Ik ben slecht in dingen doen die alleen maar nodig zijn voor m’n ‘image’, die tegenwoordig bijna belangrijker zijn dat gewoon lekker plaatjes kunnen draaien. Als je niet bij jezelf blijft wordt je een volger en dat ben ik niet. Ik denk dat ik op mijn eigen manier mijn fans aanspreek.

4. Wat kunnen we verwachten van deze podcast?
Het is een ‘producer’ set met wat van mijn laatste- en wat oudere tracks. Mixie van alles ;-)

6. Wat is jouw doel voor de komende jaren op het gebied van dj’en?
Beetje voortborduren op wat ik al doe en met Grotesque de wereld ook rond. Buiten de 3 labels en de feesten gaan we nu ook een internationale club tour doen. Verder wil ik zoveel mogelijk mensen raken met mijn muziek, dat is eigenlijk mijn missie.

 

Vote up!
Vote down!