Podcast - Mr. Belt & Wezol (Exclusief voor DJ Mag NL) | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Podcast - Mr. Belt & Wezol (Exclusief voor DJ Mag NL)

Podcast - Mr. Belt & Wezol (Exclusief voor DJ Mag NL)

 

Ze worden gezien als vreemde eenden in de bijt, draaien veel tracks die anderen helemaal niet kennen. De heren zijn mateloos populair. Inmiddels zijn Sam van Wees en Bart Riem niet meer weg te denken uit de scene. 

Hadden jullie, toen jullie startten met Mr. Belt & Wezol, gedacht nu al zo veel bereikt te hebben?
Sam (Wezol): “Nee, zeker niet. We begonnen dit project samen in onze studentenflat meer als een soort van side-project. Ik had zelfs helemaal niet de ambitie om van muziek mijn leven te maken, maar van het een kwam het ander and now we’re here! We hebben wel nog steeds dezelfde kijk als toen, namelijk leuke content maken die je niet bij andere dj’s ziet.”

Inmiddels zijn jullie absoluut geen nieuwelingen meer in de scene. Hoeveel dingen hebben jullie al van je bucketlist kunnen afstrepen?
Bart (Mr. Belt): “Jeetje, lastig. Wij hebben nooit echt een bucketlist gehad, maar ik denk dat de hostings van onze eigen stage op WiSH Outdoor en Dance Valley toch wel hoog op het lijstje zouden hebben gestaan. Evenals onze Azië en Amerika tour vorig jaar.”

Wat staat er nog op jullie dj-bucketlist? 
Bart: “Haha, ik denk dat we maar eens zo’n concreet lijstje moeten gaan maken Sam! Wat we in ieder geval willen doen op dj-gebied is een eigen stage hosten in het buitenland, dat lijkt me heel vet!”
Sam: “Op muzikaal gebied lijkt het me nog wel heel vet om een keer een plaat met eigen vocalen uit te brengen. Ik kan echt totaal niet zingen, dus dat maakt het extra uitdagend. Globaal gezien willen we ook meer gaan doen om talent een kans te geven in de toch wel harde muziekwereld, we zijn nu bezig met het opzetten van een platform daarvoor. Meer informatie hierover volgt snel.”

Is alles wat op jullie bucketlist haalbaar? Denken jullie deze bucketlist-items te verwezelijken?
Bart: “Sowieso! Sterker nog, we denken dat dit jaar allemaal klaar te spelen.”
Sam: “Voor de hosting van onze stage is het een kwestie van de juiste band hebben, met de juiste organisatie op het juiste moment. Qua muziek is het een kwestie van doen en qua dat platform is het een kwestie van de puntjes op de i zetten, simple as that!”

Wat is het eerste wat we de komende tijd van jullie kunnen verwachten?
Sam: “Allereerst een nieuwe plaat van ons op Spinnin’ in het voorjaar. Kort daarna gaan we ons platform hopelijk lanceren.”
Bart: “De dj-vakantieperiode is inmiddels ook weer bijna over, dus je kunt ons binnenkort ook weer op een hoop evenementen gaan terug vinden. Tevens gaan we een Azië tour doen en hebben we twee shows in India coming up.”

 

Podcast

Wat kunnen we verwachten van de podcast?
Bart: “Hetzelfde als dat je gewend bent van Mr. Belt & Wezol: muziek die menig stereotype danceliefhebber niet zal kennen.”

Zijn jullie bereid te experimenteren tijdens een podcast?
Bart: “Zeker. We passen qua muziek sowieso al niet helemaal in het straatje van wat veel mensen van ons verwachten. Zo draaien we in onze sets veel UK house of wat onbekendere platen. Als die platen vervolgens op een festival nog harder los lijken te gaan dan de ‘standaardplaten’ geeft dat toch altijd wel een lekker gevoel. In onze podcasts en radioshow kunnen we dat gegevem nog iets verder doortrekken.”

 

MEER MAGAZINE ---->>>>>>  https://djmag.nl/magazines

 

Vote up!
Vote down!