Podcast - Dennis Kruissen (Exclusief voor DJ Mag NL) | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Podcast - Dennis Kruissen (Exclusief voor DJ Mag NL)

Podcast - Dennis Kruissen (Exclusief voor DJ Mag NL)

 

De videoclip van zijn laatste track 'Falling In Love' is net uit en er staan een hoop live shows in de planning. Dennis Kruissen is verantwoordelijk voor this week's podcast!

Kun je ons wat vertellen over je laatste release 'Falling In Love'?
Ik wilde een track creëren dat een bepaalde emotie oproept. Luisterend naar coupletten waarbij je kunt wegdromen met Langston’s amazing vocals en de intrigerende piano. Na de opbouw komt er een zwaar explosive electronic drop, met een nieuwe soort sound. Ik persoonlijk houd echt van het contrast tussen de coupletten en de drop. Ik heb er zes maanden aan gewerkt en ik ben erg tevreden met het resultaat, evenals de geweldige respons van het publiek.

Kunnen we nog een videoclip verwachten?
Ja zeker, de officiële videoclip is drie weken geleden gereleaset, je kunt hem zien op Armada’s YouTube channel. En de clip wordt ook gesupport door de Trap Nation op YouTube!

Ben je meer dj of producer, waar voel je je meer in thuis?
I love to create. Tijd doorbrengen in de studio om te werken aan nieuwe muziek, samen te werken aan projecten met ongelooflijk getalenteerde zangers, muzikanten en schrijvers, dit geeft me zoveel energie. Aan de andere kant geniet ik er ook echt van de wereld rond te reizen om te draaien in clubs en op festivals, nieuwe mensen te ontmoeten en een connectie te krijgen met mijn publiek tijdens de shows. Daarom vindt ik de combinatie van het zijn een muziekproducent en een dj echt geweldig.

Je produceert veel remixen, wat vind je een grotere uitdaging, een remix of een zelf-geproduceerde track?
Wanneer ik een remix maak, probeer ik er iets compleet nieuws van te maken. De aanpak lijkt niet op het produceren van een nieuw origineel nummer. Daarom is de uitdaging voor beide is redelijk vergelijkbaar.

Je bent verantwoordelijk voor de podcast van deze week, wat kunnen we verwachten?
Het is een combinatie van mijn eigen originele tracks, nieuwe remixes van mijn tracks en een aantal tracks van andere producers I really like. De podcast bestaat uit een combinatie van uitgebrachte releases en enkele niet-uitgebrachte tracks.

Je draait heel veel happy tunes in je podcasts, is dat iets wat je wil blijven doen, of zou je mensen nog wel eens kunnen verrassen met heel iets anders?
De vibes en emoties van mijn muziek is echt afhankelijk van mijn huidige staat op een bepaald moment. Dit maakt dat mijn muziek soms gelukkig kan zijn en soms een beetje verdrietig. Maar ik probeer het altijd kleurrijk te houden door meerdere unieke en verschillende elementen te combineren in mijn muziek.

Wat kunnen we van je verwachten in de nabije toekomst?
Momenteel besteed ik veel tijd in de studio om te werken aan mijn aanstaande (originele) tracks. 2017 wordt een jaar waarin ik van plan om elke zes tot acht weken een nieuwe track  uit te brengen. Daarnaast heb ik een hoop live shows in clubs en festivals which I enjoy very much en ben ik ook bezig met een nieuwe radio show.

Facebook | Instagram 

Vote up!
Vote down!