Skip to main content
Jack Ramage
25 October 2023, 14:30

Underworld kondigt 2024 UK en Europa tour aan

Het duo speelt komend voorjaar 12 live headlineshows over het hele continent

Underworld
Credit: Jon Gorrigan

Underworld heeft de data bekendgemaakt voor hun Britse en Europese tour volgend jaar.

Het legendarische duo begint in het voorjaar aan een live headline-tour over het continent, te beginnen met vier uitverkochte shows in de Amsterdamse Gashouder van 13 tot en met 16 maart 2024. 

Underworld speelt dan op 22 maart in het Berlijnse UFO Velodrom, gevolgd door een reeks shows in Duitsland, Denemarken, Noorwegen en België. 

De tour wordt begin april afgesloten met een Britse etappe met data bevestigd in de Usher Hall in Edinburgh en het Alexandra Palace in Londen, en eindigt op 12 april 2024 in Aviva Studios in Manchester.

Het nieuws volgt op een reeks releases van Underworld in de afgelopen maanden. Vorige week deelden Karl Hyde en Rick Smith de volledige versie van hun recente single, 'denver luna' - een 8 minuten durende iteratie van het nummer die contrasteert met de acapella-versie die in september was. 

Beide releases volgen op Underworld's 'and the colour red', dat afgelopen april werd gedropt en debuteerde tijdens een live-optreden in Bristol in mei - andere nummers, waaronder 'Gene Pool' en 'Strawberry Hotel', werden ook uitgezonden tijdens de show. 

Voorverkooptickets zijn nu beschikbaar, met toegang voor degenen die zich aanmelden voor de mailinglijst van Underworld. Algemene verkooptickets zijn beschikbaar op 27 oktober om 10 uur lokale tijd voor elke stad. Je kunt hier tickets voor de algemene verkoop kopen. 

Bekijk hieronder de volledige lijst met data voor de komende tour.