Skip to main content
Martin Guttridge-Hewitt
23 September 2023, 11:00

Overmono, saluut, Bianca Oblivion, Skrillex en meer op EA Sports FC 24 soundtrack

De nieuwste voetbaltitel van EA Sports bevat werk van meer dan 100 producenten en acts

FIFA 24

Een aantal spraakmakende en opkomende elektronische muziekartiesten zijn bevestigd voor het volgende deel in EA Sports' bestverkopende pc- en console-voetbalsimulatiefranchise, FIFA, dat vanaf morgen op alle platforms met vroege toegang verschijnt. 

Overmono, salute, Bianca Oblivion, Skrillex en The Blessed Madonna hebben allemaal nummers bijgedragen aan FC 24. Bree Runway, Stormzy, ODESZA, MEDUZA, DROELOE, Romy, M83, Effy en Flowdan, DRS met Duskee en Disrupta en Myke Towers maken ook de lijst, met in totaal meer dan 100 artiesten. 

Hoewel ontwikkelaar EA Sports duidelijk heeft gemaakt dat de aankomende game een belangrijk nieuw tijdperk vertegenwoordigt in de geschiedenis van de tien jaar durende serie (die tot dit jaar jaarlijks werd bijgewerkt onder de 'FIFA'-titel) en de bijbehorende muziek, bouwt de nieuwste editie voort op een sterk record van het gebruik van nummers van spraakmakende namen.

Swedish House Mafia, Chemical Brothers en Little Simz waren onder degenen die tracks leverden voor de editie van 2022. De relatie tussen geluiden en videogames in het algemeen is ook een aantal keren diepgaand onderzocht door DJ Mag, van elektronische muziek die bestaat in computerwerelden tot de artiesten die er inspiratie in vinden. 

"De première van EA Sports FC 24 levert een definitieve wereldwijde soundtrack die voortbouwt op innovatie en authenticiteit als nooit tevoren", aldus Steve Schnur, EA's President of Music. "We hebben een spelerservaring samengesteld die diversiteit en ontdekking viert via nieuwe muziek en artiesten die genres tarten, grenzen wissen, voetbalcultuur creëren en het voetballeven stimuleren. Het is het volgende hoofdstuk in The World's Game, op muziek gezet als nooit tevoren."