Skip to main content
Sarah Ottow
5 July 2023, 07:50

Het nieuwe festival Superflirt is een productie voor en door de LGBTIQ+-community

De eerste editie wordt gehouden op het terrein van Kaap Amsterdam

Superflirt
Abe Jonker

Op zondag 27 augustus van 13:00 uur tot 23:00 uur wordt de eerste editie van Superflirt Festival gehouden op het terrein van Kaap Amsterdam, gelegen tussen Zeeburg en IJburg. Het queer en open-minded Superflirt Festival is een samenwerking van Multifest, bekend van Wasteland, Valtifest, Wasteland Summerfest, O.W.A.P, Manifesto en O.H.A.F. en het queer label en event organisator MEIJT. Amsterdam. 

Als nieuwe productie is Superflirt Festival trots haar bezoekers maar liefst zeven stages te kunnen bieden, elk gehost door toonaangevende labels die vanuit hun eigen identiteit zeer variërend zullen programmeren; van House, Techno en Circuit tot Disco, Ball en Pop. Op Superflirt Festival is er een grote variatie tussen de stages en kun je flirten met: 

Can You Feel iT?
Sweetie Darling
DAMAGE by Mister B
Superball
Rubber
Lesbique
BOPS. 

Als grote verrassing verschaft Superflirt Festival voor de Drag Olympics een nieuwe thuisbasis; deelnemers gaan letterlijk met de hakken in het zand voor deze bekende en hilarische olympiade met onder andere een hakkenrace en handtaswerpen. Iedereen kan zich aanmelden om het beste hakje voor te zetten! 

Dit nieuwe en bruisende festival is een productie voor en door de LGBTIQ+-community en iedereen die zich hiermee verbonden voelt. Dit betekent dat er alleen een samenwerking wordt aangegaan met commerciële partijen die in belangrijke mate bijdragen aan deze community. Zo biedt Superflirt Festival ruimte aan de community zelf en aan maatschappelijke organisaties die relevant zijn voor de community. 

We vieren dat we onszelf kunnen en mogen zijn, we vieren vrijheid, we vieren liefde, we vieren creativiteit en we vieren hoe prachtig het is om alle subculturen uit de queer scene samen te brengen en te laten mengen op een dag die georganiseerd is vanuit positiviteit. Verwacht vrolijk creatief entertainment en bovenal een liefdevolle dag, gedragen door de muziek en performances van de 7 stage hosts. 

Kaap Amsterdam biedt een goed te bereiken en middelgroot festivalterrein waardoor een zekere intimiteit wordt gewaarborgd. Superflirt Festival vindt dat een open, accepterende en positieve sfeer de basis moet zijn voor een optimale ervaring. Er zullen diverse maatregelen worden genomen om een “Queer safe-place” te waarborgen. 

Meer informatie over het festival is hier te vinden.