Skip to main content
News

ESNS Exchange viert 20 jaar support van nieuwe artiesten

Het primaire doel van ESNS Exchange was, en is nog steeds, om een robuust netwerk onder belanghebbenden te creëren

Dua Lipa EBBA -01-11-2017 - 21-15 - _1NZ6260 - Ben Houdijk
Credit: Ben Houdi

ESNS Exchange, het Europese talentuitwisselingsprogramma dat voorheen bekend stond als ETEP, vindt zijn oorsprong in 2003, toen het werd opgericht als antwoord op de aanzienlijke uitdagingen waarmee de Europese popmuziek wordt geconfronteerd op het gebied van internationale promotie en distributie. Het primaire doel van ESNS Exchange was, en is nog steeds, het smeden van een robuust netwerk onder belanghebbenden, met als doel het faciliteren, ondersteunen, inspireren en bevorderen van de onbeperkte wereldwijde circulatie van creatief Europees muzikaal talent.

In 2023 viert ESNS Exchange haar 20-jarig bestaan. Om dit te herdenken, organiseert ESNS Exchange een panel op het BIME-festival in Bilbao op 25 oktober (10:00-10:45), naast verschillende evenementen en panels tijdens ESNS in januari. Het ESNS Exchange programma wordt gefinancierd door het Creative Europe programma van de Europese Commissie en wordt georganiseerd in samenwerking met Yourope, de exportkantoren en de mediapartner EBU.

"Het is een eer om de diversiteit van de live muziekscene in Europa te ondersteunen en te presenteren door de carrières van veel nieuwe artiesten 20 jaar lang een kickstart te geven door Exchange, het European Talent Exchange Programme.
Met Exchange is de rol van het ESNS Conference and Festival naar een hoger niveau getild. Exchange as a project verbindt alle delen van Europa en helpt kunstenaars te groeien over lokale, over Europese grenzen heen en over de hele wereld." 
- zegt Robert Meijerink (Head of Programme bij ESNS & Booker voor ESNS Exchange)

Een overzicht van alle ESNS Exchange resultaten van de afgelopen 20 jaar is nu beschikbaar op ESNS Radar. Dit omvat een line-up archief van meer dan 130 Exchange-partnerfestivals, waaronder ESNS Exchange-alumni en de rest van de boekingen.