Hard Bass compilatie omschrijft hardstylescene perfect | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Hard Bass compilatie omschrijft hardstylescene perfect

Hard Bass compilatie omschrijft hardstylescene perfect

Hard Bass ligt inmiddels alweer achter ons, maar de herinneringen zijn in ons geheugen gegrift. Gelukkig is er ieder jaar weer een compilatie die jouw Hard Bass herinneringen weer boven brengen. Ook dit jaar mixten vier dj’s de compilatie aan elkaar. Iedere cd presenteert een team dat op Hard Bass verscheen. Elk met een eigen klank in de hardstylescene.
 

Cd 1, gemixt door Da Tweekaz
Da Tweekaz, waar moet je nou beginnen als het over deze heren gaat? Ze vertegenwoordigen een hele eigen stroming in de hardstyle. Tijdens Hard Bass stonden ze b2b met Code Black en Adrenalize, de live-act van dit team was Atmozfears. Dat zie je op de cd ook terug, ontzettend veel euforische klanken. Denk aan Luv U More (Da Tweekaz Remix) en Adrenalize – Robot Love. Er is op deze cd geen ruimte voor raw hardstyle, het echte euforische werk staat hier centraal. Mooie harmonieën, lekkere melodieën en heerlijke intro’s, zijn de omschrijvingen voor cd 1! Daar wordt je vrolijk van. 

Cd 2, gemixt door Bass Modulators
Ook deze cd bestaat voornamelijk uit euforische klanken. Naast Bass Modulators zaten ook Noisecontrollers, Wildstylez en Brennan Heart in dit Hard Bass team. Zij zijn dan ook vertegenwoordigd in de tracklist. Bass Modulators gaven onlangs nog aan dat ze niet erg gecharmeerd zijn van de raw hardstyle van tegenwoordig, dat is ook te horen op de cd. De laatste tracks zijn wel echte knallers, zoals Noisecontrollers – Samara. Wat een prachtplaat.

Cd 3, gemixt door Phuture Noize
BAM, een dikke omslag. Deze cd bevestigt de scheiding in de hardstyle maar weer, want in een keer knallen de rauw kicks je om de oren. Dit was overigens ook te horen op Hard Bass, waar Phuture Noize een team vormde met Digital Punk, Adaro en B-Front (live-act). De man die de cd mixte heeft heel wat toffe eigen producties en die krijgen we ook te horen op de cd. Denk aan I Got Noize, The Temple en Fire. Daarnaast is zijn grote hit, in samenwerking met B-Front, natuurlijk een uitschieter op de cd: The Paradox. Deze track wordt overigens opgevolgd door een andere waanzinnige raw-hit, Ran-D & Alpha2 – Blinded.  Ook een shout-out naar de track van Apexx, genaamd AK-47. Wat een ragplaat!

Cd 4, gemixt door E-Force
Het laatste team wordt op de cd vertegenwoordigd door E-Force, hij stond in het Gelredome zij aan zij met Warface en Rebelion, dit was een set waar menig rawliefhebber zijn vingers bij aflikt. De live-act die avond was Minus Militia (Radical Redemption, Crypsis & Chain Reaction). Op de cd is dit ook terug te horen, dit is verreweg de hardste cd, met platen als War Force – Justice, High Voltage & D-Sturb- Nasty Bitch en de Minus Militia remix van Crypsis – You Know. De laatste cd is dus gewoon kei- en keihard beuken. Aanradertje voor in de auto!

De tracklist van de cd’s vind je hier, evenals de bestellink!

Genre: