Meer Digital Punk... | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Meer Digital Punk...

Meer Digital Punk...

In editie #29 spraken we raw hardstyle koning Digital Punk over zijn album.
 

Digital Punk startte onlangs een samenwerking met Hard Driver, genaamd Public Enemies.

Waarom heb je ervoor gekozen om ook Public Enemies tracks op het album Adapt or Die te zetten?
We hebben nu al zo veel tracks gemaakt en het is dus echt deel van Digital Punk, deel van mij. Ik wilde er drie tracks van op het album hebben. We hebben nu al heel wat tracks. Ik vind de tracks ook heel goed passen bij het album, het is gewoon onderdeel van mij.

Waarom heb je ervoor gekozen om die act te beginnen?
Ik ken Hard Driver al een hele tijd. We hebben samen Crash and Burn gemaakt en dat viel heel erg goed. We hebben veel contact. Daarnaast vond ik het tijd voor een frisse wind in mijn carrière. Ook omdat het zo goed ging in de studio… Ik wilde mijn krachten graag binden met een goede producer en toevallig was Freek (Hard Driver) ook op zoek naar zoiets. Toen zijn we samengekomen om te praten, en toen zijn we direct de studio ingedoken en hadden direct drie opzetjes. Je produceert dan ook heel anders, echt voor een live-act. Snelle tracks, weinig breaks, veel energie. Echt voor een half uur.

Hoe is die samenwerking met Hard Driver?
Freek werkt net zoals ik, vrij snel. Onze sound en ideeën liggen vlak bij elkaar, hij is wel een stuk ‘softer’ als Hard Driver dan ik als Digital Punk, hij kan zijn ei qua hardheid heel erg kwijt in Public Enemies. Het geeft ons een soort vrijbrief om te doen wat we willen. Met Public Enemies kan het écht keihard worden. Dat doe je niet met je eigen ding. We hebben veel lol in de studio en zit dus met een goede energie in de studio.

Waarom heeft het nog zo lang geduurd voordat jullie de studio weer indoken, na Crash and Burn?
We zijn er niet meer mee bezig geweest. Je bent druk met je eigen projecten en dan komt het er gewoon niet meer van. Ik heb ook Unleashed en heb mijn eigen dingen. Er zijn zoveel mensen die de studio willen delen en dan heb je gewoon geen tijd.

Was er nog een bepaalde druk?
In eerste instantie helemaal niet, dat kwam pas toen we ons eerste optreden gepland hadden. We stonden direct op Q-base, een onvergetelijke ervaring. Natuurlijk kwam dat als een verrassing, we stonden ook direct op de mainstage!

Houd Digital Punk in de gaten voor meer Public Enemies tracks! 

Genre: