Tech: EVE Audio | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Tech: EVE Audio

Tech: EVE Audio

EVE Audio specialiseert zich in betaalbare studiospeakers van hoogwaardige kwaliteit voor de compacte studio. Dat resulteert onder andere in deze EVE Audio SC203, een betaalbare krachtige kwaliteit speakerset met een voorkeur voor elektronische muziek.
 

Dit artikel komt uit DJ Mag NL editie #23, releasedatum 02-02-2016.

WHAT’S IN THE BOX?
Bij het uitpakken van de doos viel het gewicht van de speakers gelijk op. Dit zijn geen speakerkasten van geperst karton. Dit zijn serieuze speakers gebouwd uit hoogwaardige elementen om zodoende een ware en luide referentie van de geluidsbron te geven. De hoogwaardige kwaliteit voel je en zie je af aan de speakers. Ze voelen stevig aan en zijn zeer mooi vormgegeven. Gehuisvest met state-of-the-art audioconverters en een ingenieus speakersysteem zijn deze bad boys
gemakkelijk aan te sluiten en in te stellen op de ruimte waar zij zich bevinden. Klaar om je oren de juiste referentie van jouw tracks te geven.

TECHNIEK
De actieve speakers hebben elk een eigen versterker voor woofer- en tweetergedeelte en worden elinkt met een bijgeleverde kabel. De master speaker heeft een handige volumeknop waarmee je instellingen kan veranderen en opslaan. Met één druk op de knop kan je de instellingen veranderen van volume, balans, fi lter settings, inputselectie en speakerpositie. Het laagste frequentieniveau dat de speakers kunnen weergeven is 62Hz, mocht je jouw bassen echt willen voelen dan kan er nog een externe subwoofer aan gekoppeld worden. De SC203 heeft drie inputmogelijkheden. Analoog met minijack, optisch digitaal en usb. Dankzij de DSP engine wordt het analoge audiosignaal omgezet met Cirrus Logicconverters voor de hoogste kwaliteit audio. Bij de digitale ingangen wordt de converter gepasseerd en niet gebruikt voor het schoonste signaal. Met de handige instellingen-/volumeknop en de trillingabsorberende pads kan je de desktopspeakers goed plaatsen en richten voor het beste resultaat in jouw compacte werkruimte. Het maximum volume van deze bad boys is 94dB en er zit gelukkig ook een beveiligende limiter op.

PUT THEM TO THE TEST
Ik heb de Eve SC203 met verschillende muziekstijlen en inputs geprobeerd en moet eerlijk zeggen dat het geluid bij een obscure reggaeplaat toch niet helemaal tot zijn recht kwam. Maar toen ik overschakelde naar elektronische dansmuziek kwam de ware aard van deze compacte speakerset naar boven en bulderde de Eve SC203 van genot zonder te oversturen. Op hoog volume en bij zowel de analoge als digitale input klinken de speakers helder en diep. Dankzij de passieve radiatortechniek, een techniek die normaal gesproken alleen in dure speakers wordt toegebracht, heeft deze speaker eigenlijk twee woofers. Hierdoor kunnen deze kleine speakers die diepgang van 62Hz bereiken. Bijkomend pluspunt is dat je op deze manier ook geen last hebt van turbulentie van basrefl ex-openingen in de speakers. Voor een compacte ruimte is dit erg fi jn. Je moet van deze speaker geen allround hi-fi delity speaker verwachten maar als je een compacte speaker zoekt met een goede referentie voor elektronische muziek dan zit je goed. Voor in de studio, kamer of op reis heb je aan deze EVE Audio SC203-set een paar hele goede en betaalbare speakers waar je nog lang plezier van kan hebben.

OORDEEL
GEBRUIKSGEMAK 9.0
FEATURES 9.0
WAAR VOOR JE GELD 9.0
GELUIDSKWALITEIT 9.0
De oprichters van EVE Audio wisten al veel van studiomonitor speakerbouw. Zij waren nauw verbonden met de bouw van Adam Studio Speakers en hebben de daar opgebouwde expertise meegenomen naar hun volgende en eigen bedrijf EVE Audio.
www.eve-audio.com
 

Genre: