E-Force lanceert een nieuw album! | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

E-Force lanceert een nieuw album!

E-Force lanceert een nieuw album!

Wie E-Force, echte naam Edward Aandewiel, een beetje volgt weet wat hij kan verwachten van de dj-producer. Raw Hardstyle met veel drive, harde kicks en lekkere screeches. Zo ook op zijn nieuwe album. Alles moest wijken om het een masterpiece te laten worden en daarom sloot E-Force zich meer dan een half jaar op in zijn studio.
 

Dit artikel komt uit DJ Mag NL editie #32, releasedatum 4 april 2017

BIO
Naam: Edward Aandewiel
Actief als E-Force: sinds 2011
Label: A2 Records
Grootste hit: Seven
Onderdeel van: War Force (met Warface)

“Met een album heb je veel creatieve vrijheid”, begint Edward. “Je kunt met een album out-ofthe- box gaan en dan kom je ook meteen op de naam The Edge of Insanity want het zit tegen het gekke aan. De raw hardstylescene was enigszins vastgeroest in een bepaald stramien maar inmiddels merk je dat artiesten andere dingen gaan proberen. Je hoort bijvoorbeeld psytrance. Iedereen durft weer en ik denk dat dat een positieve ontwikkeling is voor de scene omdat er op die manier nieuwe creaties komen. Muziek is een golfbeweging, want vergelijk de hardstyle van 2005 eens met de hardstyle van nu. Dat is een wereld van verschil.”

Harder
Maar wat staat er op het album? Via social media werd al snel duidelijk dat er heel veel nieuwe tracks op staan, zo’n 23! E-Force heeft verder gekeken dan zijn neus lang is. Naast hardstyle heeft dook hij voor een hardcorecollab de studio in met Tha Playah en maakte hij zelf een hardcoreplaat. “Ik denk dat het album ook een tandje harder is dan de meeste mensen hadden verwacht. Dat heeft te maken met die hardcoretracks, maar ook met het feit dat mijn sound wat harder en meer underground is geworden.”

Veelgehoorde kritiek op raw hardstyle is dat het alleen maar raggen en beuken is en dat de kwaliteit van de muziek achteruit gaat. Bij E-Force is een ding zeker: kwaliteit staat voorop! “Kwaliteit is namelijk het belangrijkste in de muziek. Het moet niet zo zijn dat je zomaar wat klikt en dan een plaat hebt”, legt hij uit. “Ik moet een opzetje echt voelen. Zo niet, gaat het gewoon de prullenbak in. Van de vijf opzetjes heeft er vaak maar één potentie. Alles wat ik doe moet goed klinken.” Edward wil het beste uit zichzelf halen en vindt dat een track te allen tijde muzikaal gezien moet kloppen. Daarnaast moet het catchy zijn en moet het inhoud hebben.

Nachtbraker
Hoe komt E-Force aan inspiratie voor zo’n hard album, met harde duistere muziek? “Ik werk graag in de nacht. Dit omdat ik graag focus wil houden, want op het moment dat ik te vaak wordt afgeleid lukt het niet om muziek te maken”, zegt hij. “In de nacht heb ik de beste workfl ow en de beste focus.” De meeste tracks van het album zijn dan ook in de late avonduurtjes of in de nacht gemaakt. Op die tijdstippen heeft hij nou eenmaal de meeste inspiratie. “Ik voel me ’s avonds veel creatiever en zit dan vol met ideeën. Om iets moois neer te zetten moet ik helemaal in mijn element zitten, dat is ’s nachts ideaal want er is niemand die me stoort!” En als je lekker in je element zit, rolt er dus een veelzijdig album uit de studio: The Edge of Insanity.

Voor het album werkte Edward samen met onder anderen Luna, Sub Zero Project, Warface, Tha Playah, Radical Redemption, D-Sturb en Delete. Ook zijn tracks van E-Force geremixt en heeft E-Force tracks geremixt!

Tekst_Sven Wanders
Beeld_Sven van Gestel & Rossumedia
Genre: