Column: Promo over Thunderdome | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Column: Promo over Thunderdome

Column: Promo over Thunderdome

Thunderdome is terug! Voor DJ Promo betekent dit heel veel! In editie #26 vertelde hij wat Thunderdome voor zijn carrière heeft betekend.
 

The road to Thunder

Mijn Thunderdome-avontuur gaat begin jaren negentig van start. Hoewel ik mijn eerste tienerjaren diep in de hiphop zit verovert house daarna mijn hart. De muziek begint zich op te splitsen en zonder daar bewust voor te kiezen volg ik de hardere stroming binnen de housescene: de hardcore. De eerste Thunderdome-cd's komen uit en ook het eerste Thunderdome-evenement wordt gegeven maar door mijn jonge leeftijd moet ik die vanaf de zijlijn meemaken. Een jaar later staat Thunderdome 93 voor de deur en ik krijg mijn moeder zo gek om me te laten gaan. Die avond gaat er een wereld voor me open en na een lange maar te gekke nacht stel ik mijzelf een doel: ik zal ooit op Thunderdome staan! 

Een jaar later begin ik ook interesse te krijgen voor het produceren. Met de hulp van wat producers weet ik mijn eerste ‘eigen’ tracks te maken en na weken van hard zwoegen ligt de democassette, met daarop zes tracks, voor me op tafel.  Ik besluit mijn droom wat uit te breiden. Het zou te gek zijn om eens wat uit te brengen maar waarom niet gelijk aan de top beginnen? Minder kan altijd nog. Bovenaan mijn lijst staat het ID&T-platenlabel die de Thunderdome-reeks uitbrengt. Daar ooit eens iets op mogen releasen zou voor mij bevestigen dat dit is wat ik moet doen: muziek maken. En niet zomaar muziek, maar tracks die zich kunnen meten met de knallers die de Wizard ten gehore brengt en meebouwen aan het imperium van de man met de witte baard.

Het weekend daarop komen er twee Thunderdome-helden in de buurt draaien. Buzz Fuzz en The Prophet doen het pittoreske Hoorn aan. 's Middags kopieer ik mijn demo twee keer en besluit de stoute schoenen aan te trekken. Hoe groot is immers de kans dat ik nogmaals zo dicht bij een paar van mijn helden kan komen die bovendien tot de hofleveranciers van de Thunderdome-cd’s behoren? Die avond weet ik beiden aan te spreken en met knikkende knietjes overhandig ik mijn demo. Wetende dat mijn cassette op maandag waarschijnlijk direct in de prullenbak gaat ben ik toch erg trots op mezelf. Missie geslaagd! 

Maandagmiddag gaat de telefoon. Ik neem op. "Ja hallo, met Mark Vos." Buzz Fuzz! schiet het door mijn hoofd. Hij vindt drie tracks erg tof en zegt dat hij ze graag wil uitbrengen op zijn Bzrk-label. Ik bedank hem hartelijk voor de positieve feedback en dans een rondje door de keuken. Ik heb gewoon gesproken met Buzz Fuzz!! En hij wil mijn plaat uitbrengen! Tien minuten later gaat weer de telefoon. The Prophet.....Wederom een positief geluid aan de andere kant van de lijn en eenzelfde aanbod.

Enkele maanden later teken ik bij ID&T en krijg vervolgens te horen dat Punanny op Thunderdome 9 zal verschijnen. Een jongensdroom die in vervulling gaat. Eindelijk voel ik me een heel klein bouwsteentje van het machtige Thunderdome. 

Thunder in my heart!

Promo

Genre: