Interview: Muzikale duizendpoot Anna Tur | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Interview: Muzikale duizendpoot Anna Tur

Interview: Muzikale duizendpoot Anna Tur

Dj-producer Anna Tur is een muzikale duizendpoot. Ze is general manager bij Ibiza Global Radio (waar ze ook een radioshow heeft), heeft veel gigs (zo’n zes per maand) en met haar releases is zij een complete artiest.
 

De sound van Anna zou ze zelf omschrijven als house rebel. Wow, deze vrouw is ontzettend interessant en daarom was het tijd om haar eens te spreken. Ze hoort namelijk bij de grote namen in de house en technoscene, want met meer dan 110.000 likes op Facebook heeft ze een erg groot bereik. In 2018 heef t ze grote plannen, zoals het groter maken van Ibiza Global Radio. Dit gaat gepaard met het uitbreiden van haar eigen carrière als artiest.

Afgelopen vrijdag was DJ Mag NL uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de set van Anna Tur tijdens het event It's all about the Music - London all night long. Het event vond plaats in de Londense club Fire. Een vette underground locatie om de hoek bij het Vauxhall station.

Bij binnenkomst was er een hartelijk welkom van de It's all about the Music crew. De twee oprichters Ernesto Senatore & Roberto Postiglione spraken in de backstage area uitgebreid over hun concept.  “One of the most exciting projects”, zeggen ze hierover. Nadat de nodige shotjes gedronken waren en we het toch lekker warm hadden gekregen van de flinke lachbuien en de shotjes in het buiten gedeelte van de club, was het tijd om Anna te spreken.

“Waar die liefde voor muziek vandaan komt? Sowieso van mijn familie. Zij zijn erg muzikaal”, vertelt ze. Anna Tur werkt erg hard, maar dat doet ze met volle overgave en passie. “Hard werken, volharding en passie zijn woorden die me op het lijf geschreven zijn.”

Radioshow
Zo’n zes keer per maand draait Anna Tur in clubs, maar eens per week is het tijd om te draaien tijdens haar radioshow op Ibiza Global Radio. “Ik doe dat met passie. Wanneer ik op de radio ben, vergeet ik de rest.”

Maar hoe bereid je je eigenlijk voor op zo’n show? “Ik vind het tof om dingen te doen die je normaal in een club niet kan. Het kan zijn dat ik speel met het tempo, maar ook met de sound”, zegt ze. “Het is totaal anders dan tijdens een optreden, maar ik houd me wel aan mijn eigen stijl.” Soms verschijnen er ook gast-dj’s in haar show.

Tijdens een radioshow draai je zonder publiek. “Ik vind dat heel vet. Je hebt een nog grotere verantwoordelijkheid, want er zijn veel meer luisteraars”, zegt ze eerlijk. “Je ziet ze niet, maar ze zijn er wel.”

Optreden
We zijn natuurlijk op een evenement in Londen. It’s all about the Music is het concept van Marco Carola. “Ik draai dan onder de paraplu van Marco Carola”, zegt ze enthousiast. “Het concept groeit iedere dag en is echt heel tof. Ernesto Senatore en Roberto Postiglione geven me veel vertrouwen en dat wil ik graag terugbetalen door mijn beste beentje voor te zetten.

Na het gezellige gesprek met vele gezamenlijk vrienden en namen uit het verleden was het tijd voor Anna om zich klaar te maken voor de set. De club was lekker gevuld en klaar voor de stevige techhouse set van Anna. De gehele clubavond werd live gestreamed via Ibiza Global Radio zodat ook de fans die niet naar Londen konden komen toch mee konden genieten.

Als afsluiter hadden we nog wat dilemma’s voor Anna Tur:

Wonen in Amsterdam of New York?
Hmm… half in NY en half in Amsterdam. Ik houd van beide steden, ze zijn mijn favorieten op aarde

Club of festival?
Beide

Hardstyle of edm?
Hardstyle

Draaien op events of op de radio?
Beide

Deephouse of techno?
Techno

Flink feesten na een optreden of direct naar huis?
Normaal gesproken naar huis. Ik probeer gezond te doen!