My First Gig: Mitch Crown & MC Goodgrip | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

My First Gig: Mitch Crown & MC Goodgrip

My First Gig: Mitch Crown & MC Goodgrip

 

Hoe zijn jullie in het wereldje gerold?
Mitch Crown: “Mensen die mij wat langer kennen weten dat ik oorspronkelijk uit een r&b-groepje kom, dat heette Sat-R-Day. Daarvoor heb ik wat hitjes geproduceerd voor Re-Play, vooral bekend door Gordon (lacht). 1Ding van Fouradi komt ook van mijn hand. De eerste keer mc’en was voor mij samen met DJ Roog in de Powerzone Amsterdam. Ik was gewoon aan het stappen en MC Gee was blijkbaar niet komen opdagen. Iemand van de organisatie wist dat ik zanger was en vroeg me gewoon de mic te pakken. Vanaf dat moment wilde ik meer in de housewereld gaan doen.”

Goodgrip: “Ik ben begonnen in een hiphopgroep en wij zochten naar een platenlabel in het telefoonboek, het internet bestond toen nog helemaal niet. We vonden het adres van United Recordings uit Nieuw Vennep en eenmaal daar ontmoetten we Laidback Luke. Hij ziet er serieus nu nog net zo uit als toen (lacht) en hij wilde ons wel eens zien optreden. De avond na onze gig zei hij: “Ik ga vanaf nu alle hiphopmuziek voor jullie produceren”, terwijl hij op dat moment al best bekend was in de technowereld. Enige tijd later wilde hij commercieel doorbreken en vroeg hij of ik een vocal wilde doen. Dat was Rocking With The Best. Die plaat sloeg zo erg aan dat Luke met mij wilde gaan touren.”

Is het vak van mc erg veranderd in de afgelopen tien jaar? 
Goodgrip: “In de tijd dat ik met Laidback Luke optrad stapte ik alleen naar voren als er ook echt iets gezegd moest worden. Was het moment over, waren de handjes in de lucht, dan stapte ik gewoon weer naar achter. Tegenwoordig staan we constant naast de artiest en moeten we voortdurend de energie vasthouden.” Mitch Crown: “Mc’en was tien jaar geleden gewoon een paar slimme zinnetjes zeggen op de juiste momenten, that’s it. De sound van toen was ook heel erg diep en soulful: je kon niet al te gek doen, dat paste helemaal niet bij de muziek. Nu kan ik samen met Fedde le Grand, Quintino - noem ze maar op - mijn eigen geproduceerde tracks en songs live brengen.”

Wat is het hoogtepunt van jullie carrière?
Goodgrip: “Ik teer als artiest nog steeds op Rocking With The Best, door die plaat word ik gewoon nog steeds geboekt. Dan kom ik aan de andere kant van de wereld en dan staat mijn hoofd op een billboard met daaronder ’Rocking With The Best.’ Ik weet wel zeker dat de a capella van dat nummer een van de meest gebruikte vocalen ooit is.” Mitch Crown: “Ik heb altijd al house gemaakt, zelfs toen ik nog bezig was met r&b en popmuziek, maar tegenwoordig speel ik heel veel pianoriedeltjes in voor andere artiesten: Bobby Burns, Shermanology, Apster. Nu kan ik eindelijk zien wat voor effect mijn eigen platen hebben op de grootste crowds ter wereld. Dat is fantastisch.”

www.mitchcrown.com
www.facebook.com/pages/Goodgrip

Genre: