Bloody Mary releaset op vinyl – AWESOME! | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Bloody Mary releaset op vinyl – AWESOME!

Bloody Mary releaset op vinyl – AWESOME!

De Duitse Bloody Mary viert dit jaar de zevende verjaardag van haar label Dame-Music. De nieuwste release is een vinylrelease. Iets dat de laatste tijd steeds populairder wordt. Naast single is er ook een EP, waarop tracks staan van KiNK, Bloody Mary en Thomas P. Heckmann.
 

Wat kun je over je single vertellen?
“De track is onderdeel van de EP, genaamd The Melting Point. Hierop staan track van mezelf, KiNK en Thomas P. Heckmann. Het is een acid jam die ik gemaakt heb in mijn studio in Berlijn. Ik vind het vet om mijn muziek in een keer op te nemen nadat ik een hele middag heb zitten jammen (analoog red.). Mijn studio is gebaseerd op hardware gear, dus ik maak mijn muziek op de manier waarop ik draai: live. De single komt uit op vinyl!”

Waarom op vinyl?
“Mijn label Dame-Music is vanaf de oprichting in 2010 een vinyl én digitaal label. Ik ben zelf een vinyl dj, dus het is van belang dat mijn muziek op vinyl uitkomt. Als producer test ik wel altijd mijn tracks digitaal en wanneer ik tevreden ben, stuur ik ze pas naar de vinyl drukker. Er is geen mooier gevoel dan het je eigen product in je handen te krijgen!”

Vinyl wordt steeds populairder. Hoe denk je dat dit kan?
“Door de jaren heen heb ik gemerkt dat deze trend komt en gaat. Ik groeide op met vinyl, want mijn moeder werkte bij de Franse radio. Toen startte ik een verzameling, dus het is altijd deel van mijn leven geweest. Ik ben blij dat er een nieuwe generatie nu ook de schoonheid van vinyl ziet. Ik hoop dat dit doorgegeven wordt aan andere generaties.”

Geeft het een speciaal gevoel als jouw track op vinyl uitkomt, in plaats van digitaal?
“Natuurlijk! Wanneer ik ga zoeken naar platen word ik altijd blij. Moet je nagaan als je eigen release op vinyl uitkomt! Dat gevoel is nog steeds niet veranderd sinds mijn eerste EP in 2006. Ik kan me niet voorstellen dat dat gevoel ook zo is als je een MP3 downloadt via WeTransfer.”

Is er een grote toekomst voor vinyl?
“Voor mij wel, want ik blijf het altijd draaien. Thuis luister ik naar veel verschillende genres,  niet alleen elektronisch, en dat doe ik altijd via mijn draaitafels. Ik hou van de sound die het geeft. Laten we hopen dat de toekomst bright is. Voor mezelf in ieder geval wel, want er komen nog drie vinylreleases aan. Momenteel ben ik druk met Dame-Music036, die komt uit op vinyl in april. Daarna komt er nog een vinylrelease in juni!”

Genre: