De Nederlandse Janieck maakt van Better Off Alone een geheel eigen versie | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

De Nederlandse Janieck maakt van Better Off Alone een geheel eigen versie

De Nederlandse Janieck maakt van Better Off Alone een geheel eigen versie

De Nederlandse singer-songwriter Janieck doet iets heel bijzonders: hij combineert zijn songs met dance. Een hele verfrissende combinatie. Hij is onder andere bekend van zijn track Realitiy, samen met Lost Frequencies.
 

Maar nu komt hij met een nieuwe solotrack. Hij heeft Better Off Alone van Alice Deejay onder handen genomen en het resultaat is heel tof. Zelf zou hij de track omschrijven als een meeslepende dancetrack. Volgens Janieck zet de track je aan het denken, maar wil je tegelijkertijd ook lekker feesten! DJ Mag NL in gesprek met Janieck.

Hoe kom je op het idee om de track Better Off Alone onder handen te nemen?
“Ik reed op de snelweg en hoorde op een ruis-zender die melodie, en dacht, damn dat is een prachtige melodie. Uplifting maar met een droevig randje. Dus ik erachter aan en al snel kwam het moment: oooohja, Alice Deejay & DJ Jurgen. Wat me toen opviel was dat er buiten de bekende phrase ‘’Do you think you’re better off alone?’’ weinig tekst in zat, dus besloot ik om er tekst voor te schrijven. Al snel pakte ik mijn gitaar erbij en speelde de hook line, toen besefte ik me, dit werkt verdomd goed, haha! Aangezien ik tot nu toe alleen maar originals heb geschreven gaf het me een raar gevoel, maar dacht: gewoon gaan, dit is prachtig. In the end it’s all about the music right?”

De track is nú hier te beluisteren:

Hoe ben je te werk gegaan?
“Ik heb gelijk mijn maat Alon gebeld waar ik al muziek mee maak sinds mijn 11e, en zijn kant op gereden. De vorm vonden we heel belangrijk, we wilden niet gelijk verklappen over welke track het ging.  We wilden de track eigen maken, maar ook niet het origineel verpesten. In de eerste versie begon ik gelijk met de gitaar riff,  in de tweede versie met ‘’Better off alone’’ en uiteindelijk kwamen we erachter dat we juist die twee niet gelijk wilden weggeven. Vandaar begon ik een verhaal te vertellen en dit in de bekende melodieën te laten oplossen.”

In hoeverre ben je geïnspireerd door de muziek uit de jaren 90?
“Mega! Nirvana, Backstreet Boys, Green Day, The Verve, Alice Deejay, dj Jurgen en ook zelfs Britney Spears. Mij gaat het altijd om een goeie songs en wat waren er toen veel. Altijd in de auto op de achterbank kwamen al die songs voorbij op de radio. Soms zou ik terug willen naar die tijd, misschien doe ik dat nu ook een beetje met deze song.”

Je bent singer-songwriter en combineert je songs met dance. Hoe ben je op deze combinatie gekomen?
“Het begon eigenlijk toen ik Armin van Buuren hoorde met ‘This Is What It Feels Like’. Ik als songwriter destijds had de neiging om snel diep te gaan, down tempo, meeslepend weet je wel. Doordat dance steeds meer pop structuren ging aanhouden leek het mij te gek om dat te combineren met singer-songwriter liedjes,  twee vliegen in een klap. Zo kon ik al snel een lied schrijven met een diepere laag in een jasje waarop iedereen kan dansen. De eerste van mij was dan ook: ‘Reality’ met Lost Frequencies.”

Genre: