My First Gig Arpit Gawri aka DJ/producer 32Stitches (India) | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

My First Gig Arpit Gawri aka DJ/producer 32Stitches (India)

My First Gig Arpit Gawri aka DJ/producer 32Stitches (India)

Elke dj weet het nog goed: de eerste keer draaien buiten de veiligheid van het eigen slaapkamertje en plots voor een publiek staan – hoe klein of groot dan ook. Wel of geen voorbereiding, en hoe zat het met de zenuwen? Vaak met vinyl begonnen, hebben tallozen zich door de jaren heen ook de digitale wereld eigen gemaakt en ‘are still going strong’. DJ Mag NL sprak deze week met de Indiase 32Stitches.
 

“Mijn allereerste optreden was in een club in New Delhi, India. Helaas is de venue inmiddels alweer een paar jaar gesloten. Ik was 21 of 22 op het moment van die gig.”

Plannen
“Of ik nerveus was? Natuurlijk! Ik was supernerveus. Tegelijkertijd kon ik niet wachten tot de avond aanbrak. Ik was al een hele poos bezig om samen met het management het hele event te plannen.”

Vaste crowd
“Het publiek bestond voornamelijk uit de vaste crowd in die club. Daarnaast waren veel mensen om me te steunen. De meesten waren ergens tussen de twintig en dertig jaar.”

Fun
“Ik heb van te voren geprobeerd om mijn set zoveel mogelijk voor te bereiden omdat de meeste van mijn dj-vrienden hierop stonden. Eerlijk gezegd, vind ik echter dat al dat voorbereiden een beetje de fun uit het dj-en haalt. Meestal verloopt een set het beste als je gewoon een uitgebreide collectie meeneemt en ter plekke bedenkt wat je precies gaat draaien. Het goed kunnen lezen van het publiek is een absolute must.”

Gelukkig
“Ik werd enorm gesteund door mijn familie en vrienden. Juist die eindeloze support van veel mensen geeft mij de drive om door te gaan. Ik voel me een gelukkig mens omdat ik zoveel mensen om me heen heb die me supporten. Vooral mijn ouders hebben me altijd aangemoedigd om harder te werken. Waarschijnlijk ligt het aan hun doorlopende steun dat ik nog steeds gezond en gelukkig in mijn hoofd ben.”

Vaders mening telt
“Een mentor had ik niet echt, althans niet iemand uit de dance-industrie. De enige persoon die me ooit over wat dan ook heeft geadviseerd, is mijn vader. Zijn mening telt altijd het zwaarst. Oke, behalve die van mij dan.” (lacht)

Complete show
“Dat eerste optreden verliep uiteindelijk beter dan ik had verwacht. We hadden dansers ingehuurd en we waren heel precies in welke muziek we wilden, dus kwam het erop neer dat we eigenlijk een complete show neerzetten in een venue waar dat nog nooit eerder was gebeurd. We moesten zelfs mensen wegsturen omdat we de volle capaciteit hadden bereikt. “ (lacht)

Altijd plezier
“De zenuwen blijven totdat je de eerste keer een echt optreden hebt. Daarna gaat het vanzelf. In ieder geval voor mij want ik hou enorm van mijn muziek, dus ik heb hoe dan ook altijd plezier terwijl ik anderen laat dansen. Het helpt soms ook om wat shotjes te doen tijdens de set.” (lacht)

‘Signature vibe’
“Ik heb in het verleden tracks in vele genres uitgebracht. Ik geloof niet in geketend zitten in slechts één genre. Ik wil graag uitkomen bij een ‘signature vibe’ in mijn muziek. Op dit moment liggen drie nummers klaar om uit te brengen en zijn er vijf bijna afgerond. De volgende komt in de eerste week van januari 2018 uit. De track is gebaseerd op vocalen; ik heb er samen met een super getalenteerde vriend aan gewerkt. Ik heb hier en daar al een teasertje vrijgegeven maar er zijn er binnenkort meer op komst.”

“Graag vertel ik ook nog wat over mijn laatste release op 30 oktober jl., Keeper of the Realm (bovenstaande track red.), en hoe ik ertoe ben gekomen om deze track te produceren. Een hele stroom van emoties leidden namelijk naar deze track. De introductie is behoedzaam neergezet om mezelf emotioneel en als producer uit te drukken. Uiteindelijk is mijn doel om achtergrondmuziek en thema’s voor films te maken, dus ik denk dat hier dat gedeelte van me duidelijk aanwezig is. Uiteraard wel gebalanceerd met veel elektrotracks waar ik op dat moment veel naar luisterde.”

Tekst: Marceline Geelen/marcelineke.nl

www.32stitches.com
www.facebook.com/32StitchesMusic
www.instagram.com/32stitchesmusic
@32stitchesmusic

Genre: