Dubbelinterview: Laidback Luke en jongeling Mark Villa over hun samenwerking | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Dubbelinterview: Laidback Luke en jongeling Mark Villa over hun samenwerking

Dubbelinterview: Laidback Luke en jongeling Mark Villa over hun samenwerking

Laidback Luke is een van de dance scenes meest prominente spelers. Met hits als Fcukin Beats, S.A.X, wekelijkse vlogs en zijn skills achter de draaitafels heeft hij veel fans om zich heen verzameld. Maar, Luke runt ook een label genaamd Mixmash Records waar onder anderen artiesten als Avicii, Steve Angello en Afrojack tracks hebben uitgebracht.
 

Samen met alle exclusieve artiesten van het label is afgelopen maanden hard gewerkt aan een Mixmash Fam Album - RISE. Hierop staat onder andere een vette Laidback Luke collab met Mark Villa, het 17 jarige mega talent uit de Mixmash-stal. DJ Mag NL sprak Luke en Mark in een dubbelinterview over hoe de samenwerking verliep en of er kans is op een vervolg.

Kunnen jullie veel van elkaars werkwijze leren?
Luke: “Ook al heb ik enorm veel ervaring, er valt altijd wat te leren! Tijdens ADE, waar we de track hebben afgerond, heb ik Mark wat vragen kunnen stellen omtrent zijn werkwijze en het was goed om te zien hoe hij dingen aanpakt! Eigenlijk simpeler dan wat ik had verwacht, maar oh zo doeltreffend! En je hoort het niet, omdat zijn tracks en processing vrij ingewikkeld klinken.”
Mark: “Ik kan heel veel leren van Luke. De manier waarop hij ‘club-wise’ denkt, is een heel belangrijk asset. Hij weet precies hoe iets moet klinken en hoe je de aandacht behoudt in een track. Ook hebben zijn tracks vaak veel power, dat hoor je ook in deze terug denk ik! En niet te vergeten, hij is een hele hardwerkende man vind ik en daar probeer ik ook van te leren.”

Hoe vonden jullie het om samen te werken? Voor herhaling vatbaar? 
Luke: “Absoluut voor herhaling vatbaar! Het was een hele fijne, vlotte samenwerking. Ik hou ervan als het zo smooth gaat. De jongen is bizar getalenteerd!”
Mark: “Ik zou zeker vaker willen samenwerken met Luke. Het is erg leuk om creatief te sparren met hem en onze stijlen te combineren. Ik krijg heel veel positieve feedback op de plaat dus dat is zeker ook een motivatie!”

Hoe zou je jullie connectie in de studio omschrijven?
Luke: “Ik denk dat je het als heel natuurlijk kunt omschrijven. Mark vertelde me al dat hij erg is geïnspireerd door Avicii, die eigenlijk ook uit mijn stal vandaan kwam. Dus Mark zijn roots komen eigenlijk ook weer bij mij terug. Het is bij ons echt de ontmoetingen van generaties en dat maakt het dat we elkaar aanvullen in de studio.”
Mark: “De connectie is erg goed, we hebben beide een soort visie van hoe iets moet klinken en daarin konden we elkaar goed vinden. We hadden beide onze creatieve input en we gaven elkaar volgens mij beide ook de ruimte om je ding te doen. Ook het schakelen ging erg snel, we hadden eigenlijk geen moeite met het afmaken van de track!”

De track Rise, hoe zou je deze track omschrijven?
Luke: “Wat ik het aparte vind aan Rise is dat het etnische invloeden heeft. Verder combineert het progressive house met future house, wat goed te draaien is maar wat ook lekker weg luistert.”
Mark: “Ik vind het persoonlijk echt een combinatie tussen Future House & Progressive House, met hier en daar wat invloeden uit andere genres. Ik probeer zelf ook altijd veel Deep House elementen erin te verwerken. Ook zit er een tribal/afrikaans element in, dat is namelijk de vocal. Daar kregen we veel positieve reacties op dus ik wil daar eigenlijk wel meer in gaan proberen!”

Een Mixmash Family album, hoe speciaal is dat?
Luke: “Heel speciaal! We hebben dat eigenlijk nog nooit gedaan. Sowieso hebben we nu best wat acts die exclusief bij ons getekend zijn en om ze allemaal in dezelfde ruimte te hebben en met elkaar aan tracks te hebben werken, is super bijzonder. Zoveel muzikaal talent gecombineerd en we zijn super blij met het resultaat.
Mark: "Dat is zeker iets speciaals. Volgens mij is dit de eerste keer dat er echt een Mixmash Family album komt, dus dat maakt het extra speciaal. Het is denk ik tof omdat iedereen samenwerkt op het album & daar kunnen hele leuke dingen uitkomen."

Hoe zouden jullie het Mixmash gevoel omschrijven?
Luke: "Een teamgevoel, een familiegevoel. Maar ook absoluut een springplank en ontmoetingspunt van nieuw talent.”
Mark: “Alle mensen bij Mixmash zijn erg aardig vind ik en de vibe is tof! Zoals ik al zei, het is denk ik tof aan het Mixmash Family album dat er allemaal verschillende stijlen bijeenkomen en daar kunnen hele toffe combinaties uitkomen.”

Liever een billboard number one hit of een wereldtournee?
Luke: “Toch die nummer 1! Van daaruit kun je altijd nog een wereldtournee plannen, maar dan op grotere schaal.”
Mark: “Ik denk toch een Billboard number one! Dat is wel echt een droom van me en ik denk dat je vanuit daar weer een wereldtournee kunt gaan doen.”

Wat is het mooiste wat je tot nu toe hebt meegemaakt in je DJ/producer carrière?
Luke: “Het groot maken van nieuw talent. Tot aan superster hoogte zelfs! Dat is waar Mixmash ook voor staat en hopelijk introduceren we de nieuwe supersterren van de toekomst met het Mixmash Family Album.”
Mark: “Ik denk dat Tomorrowland (& alles dat ik daarom heen heb mogen doen) wel echt een mijlpaal is. Ook is mijn collab met Jonas Blue een droom die is uitgekomen, dat is een van de mooiste dingen tot nu toe voor mij! En deze nieuwe collab met Luke kan ik zeker ook toevoegen aan dat rijtje.”

Beeld BRPhotography

Genre: