Mark With a K: “What would you say?” | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Mark With a K: “What would you say?”

Mark With a K: “What would you say?”

Begonnen als dj in een club in Brasschaat waar voornamelijk sixties muziek werd gedraaid, maar uitgegroeid tot één van de grootsten binnen de hard dance scene van de lage landen. De Belgische Mark With a K heeft ondertussen vier albums uitgebracht en bracht deze tracks op feesten als Tomorrowland, Bassleader, Q-Base, Defqon.1 en Reverze ten gehore. 2014 was een fantastisch jaar, met onder andere zijn succesvolle track ‘Something More’, een samenwerking met Chris Willis. Ook 2015 is zeker niet mis. Zijn nieuwste track heet ‘See Me Now’ en is volledig autobiografisch.
 

Tekst: Sven van Raaij

Marks dilemma’s:

Vis of vlees?
“Haha, vis. Kip vind ik ook erg lekker. Ik houd van gezond eten.”

Vans of Nikes?
“Geen van beiden. Draag al jaren All Stars.”

Podiumbeest of Studionerd?
“Podiumbeest. Ik geniet echt van de interactie met de feestgangers. Uiteraard vind ik produceren ook erg gaaf. Ik probeer altijd iets te vertellen met mijn tracks.”

FL Studio of Logic Pro?
“Ik werk met Studio One.”
Weleens wat anders geprobeerd?
“Ik werkte hiervoor met Muses, maar dat is nu echt waardeloos vanwege de vele lagen die je in een track hebt. Maar destijds veel mee gemaakt. Mijn eerste track die ik met Studio One maakte was ‘Live Free’.”

Indoor of Outdoor feest?
“Ik vind het allebei erg leuk. Het heeft allebei zo z’n charmes. Het hangt ook van het weer af. Als het lekker weer is, dan is het prachtig om outdoor te mogen draaien. Regent het…tsja dan, dan zie je wie er echt dedicated zijn!”

Blondine of Brunette?
“Absoluut brunette.”

Twee pakjes sigaretten; dat is waar Mark Carpentier (Mark With a K) lange tijd voor draaiden. Hij wilde immers maar wat graag draaiuren maken. Het echt doorbreken als dj duurde vrij lang. “In België kwam men destijds niet voor de naam. Als je ergens resident was, dan woog dat veel zwaarder. Dat had status. DJ zijn was toentertijd ook niet zoals het nu is om dj te zijn. We waren geen popsterren.”

Langzaam aan kwamen er ook in België heuse line-ups voor feesten (in Nederland was dat al een tijdje gaande). Line-ups waar ook Mark op verscheen. Echter had hij nog niet echt een dj-naam. Zijn toenmalige manager begon toen met het noemen van ‘Mark With a K’ op affiches. “Ik vond dat echt belachelijk. Het extra benadrukken van die ‘k’ was puur iets wat ik vaak deed als ik mezelf voorstelde. Mijn manager dacht echter dat het wel iets kon zijn. Ik heb die naam uiteindelijk maar aangehouden.”

Kijk dan nu eens!
Mark bracht begin oktober zijn nieuwste release ‘See Me Now’ uit. Een track die gaat over zijn leven, het overlijden van zijn vader en wat hij nu als dj en producer doet. Duidelijk geen track over zijn ‘lieve papa’. “Ik had een hele slechte relatie met mijn vader. Hij steunde me niet, vond me een loser en zag totaal niet het nut van ‘plaatjes draaien’. Toen ik 17 jaar was overleed hij. Hij heeft dus nooit de kans gehad om al die dingen recht te zetten. Mijn moeder en zus zeggen weleens dat hij eigenlijk nog eenmaal terug moet komen, om te zeggen: ‘Zoon, ik ben trots op wat je nu allemaal doet en bereikt hebt.” Mark wil met zijn nieuwste track dan ook letterlijk aan zijn vader laten zien wat hij nu allemaal doet. “Kijk me nu dan eens!”

In de videoclip is deze boodschap prachtig verwoord. In de clip verschijnt zijn vader ook tussen het publiek. Het kijken waard!

Comin’up
Achter ‘See Me Now’ zit een groter plan dan alleen een releaseplan. “Er komt ook een akoestische versie van de track waarvoor ik de zanger uit Los Angeles laat overkomen om er echt iets groots van te maken.” Daar gaan we dus nog meer van horen.

Op het moment is Mark bezig met het finetunen van twee solo tracks, die voor volgend jaar staan gepland. “Ook ga ik een remix maken van een track van Bassanova.” Ook spannend wordt volgend jaar april. “We hebben een tweede kindje opkomst.” Nog iets moois om naar uit te kijken dus!

Genre: