Gary Beck’s eerste optreden: “De avond zelf was verschrikkelijk!” | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Gary Beck’s eerste optreden: “De avond zelf was verschrikkelijk!”

Gary Beck’s eerste optreden: “De avond zelf was verschrikkelijk!”

Elke dj weet het nog goed: de eerste keer draaien buiten de veiligheid van het eigen slaapkamertje en plots voor een publiek staan – hoe klein of groot dan ook. Wel of geen voorbereiding, en hoe zat het met de zenuwen? Vaak met vinyl begonnen, hebben tallozen zich door de jaren heen ook de digitale wereld eigen gemaakt en ‘are still going strong’. DJ Mag NL sprak deze week met technoheld Gary Beck.
 

“Mijn eerste gig was en in een bar in Glasgow, genaamd l’Attache. Deze bar bestaat inmiddels niet meer. Ik had eerder een bandje aan het barpersoneel gegeven om te luisteren wat ik kon en ze besloten me een kans te geven. Ik was toen achttien jaar.”

Oude man aan de bar
“Natuurlijk was ik best nerveus maar ik het was een gezonde spanning want ik was super opgewonden. Ik nam zes vrienden en een paar familieleden mee naar de gig. De enige andere persoon die aanwezig was, was een oude man die aan de bar een glas whisky dronk. Ik denk dat mijn eigen ‘entourage’ uit negen mensen bestond.”

Ik moest stoppen
“Ik had de set uitgebreid voorbereid; ik was er een week voor mijn optreden al mee bezig. Ik heb enorm veel nieuwe platen voor die avond aangeschaft. Voor zover ik me herinner, lukte het me om mijn plan te volgen tot ik halverwege de set van de manager moest stoppen.”

 

Moeder als mentor
“Ik had geen mentor die me op weg hielp. Als ik iemand als mentor zou moeten noemen, zou dat mijn moeder zijn. Zij was op de avond in l’Attache ook aanwezig. Ik heb veel over muziek van haar geleerd dus ik wilde uiteraard indruk op haar maken.”

Aanstootgevende posters
“Het event begon eigenlijk al meteen niet goed. We hadden nogal heftige foto’s van mij gemaakt waarop ik stond te schreeuwen. Die foto’s waren vervolgens op enorme posters gedrukt. We hadden ze overal in de bar opgehangen, tot we ontdekten dat ze waren verwijderd omdat er klachten over waren binnengekomen. Kennelijk waren ze aanstootgevend.”

Dramatisch geluid
“De avond zelf was verschrikkelijk. Er was geen publiek, behalve mijn vrienden en familie en de oude man bij de bar. De platen versprongen en het geluid was dramatisch. Uiteindelijk zei de manager dat ik ermee moest stoppen en de bar moest verlaten. Het enige goede wat uit deze gebeurtenis is ontstaan is dat mijn tante kennis maakte met de oude man aan de bar. Ze zijn nu, zeventien jaar later, nog steeds een stel.”

Elke mix was een ‘train wreck’
“Ik heb zeker enorme fouten gemaakt. Elke mix was een ‘train wreck’ en het geluidssysteem was een hel. Ik was behoorlijk verdrietig dat mijn eerste ‘gig’ zo verliep. Het heeft me wel geleerd om niet bij de pakken te gaan neerzitten. Vanaf dat moment ging het immers allemaal beter. Erger dan die eerste keer kon ook haast niet.”

“Op 10 november as komt mijn volgende track uit op Alan Fitzpatrick’s label We Are The Brave. De track heet Just One More.”

https://soundcloud.com/wearethebraveofficial/gary-beck-just-one-more
https://soundcloud.com/garybeck
https://www.facebook.com/garybeckmusic/
https://www.facebook.com/wearethebraveofficial/
https://twitter.com/weare_thebrave
https://www.instagram.com/wearethebraveofficial/
https://soundcloud.com/wearethebraveofficial

Tekst Marceline Geelen/marcelineke.nl

Genre: