My First Gig: G-Man aka Gez Varley | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

My First Gig: G-Man aka Gez Varley

My First Gig: G-Man aka Gez Varley

“Het eerste optreden dat ik samen met Mark Bell onder de naam LFO had, was in mei 1990 bij de bekende The Leeds Warehouse Club in mijn geboorteplaats Leeds (UK). De gig vond plaats in het kader van de Leeds Music Week.”
 

“We speelden honderd procent live en gebruikten hiervoor mijn Roland 808, 303 en mijn Kawai K1 synthesizer. Bovendien had mijn ‘partner in crime’ zijn eigen JV-1000 keyboard. Ook hadden we een handvol effecten, hoofdzakelijk reverbs en delays en een kleine Roland Line mixer.”

Vier uur te vroeg
“Ik kan me die gig zelf nog heel goed herinneren, om te beginnen omdat we vier uur voor ons optreden al aanwezig waren. Veel te vroeg dus. Uiteindelijk hebben we al die tijd buiten bij The Warehouse in de zon zitten wachten. En nerveus dat we waren!”

Thuiswedstrijd
“Het optreden zelf ging heel goed, hoewel het helaas maar dertig minuten duurde. We speelden voor een crowd van ongeveer honderd mensen. Aangezien het voor ons in Leeds een thuiswedstrijd was, waren de helft van hen bekenden. Bovendien hingen we zelf ook altijd bij The Warehouse rond. Een track op onze eerste plaat, LFO - LFO, is eveneens vernoemd naar deze club: The Leeds Warehouse Mix.”

Het onverwachte
“We hebben veel van dit optreden geleerd. Onder meer hoe belangrijk is het is dat je ruim op tijd aanwezig bent - hoewel, zo vroeg als wij waren, was natuurlijk een beetje overdreven, haha - en dat je altijd voorbereid moet zijn op het onverwachte.”

Little did we know dat we een paar maanden een enorme hit in onze handen hadden, en wij over de hele wereld vele optredens kregen!”

G-Man
g-man-techno.com
soundcloud.com/g-man-techno
facebook.com/gez.varley

Tekst: Marceline Geelen / marcelineke.nl

Genre: