#TT met Recharge: “Had ik nu alles opgegeven voor loze beloftes?” | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

#TT met Recharge: “Had ik nu alles opgegeven voor loze beloftes?”

#TT met Recharge: “Had ik nu alles opgegeven voor loze beloftes?”

Wij zijn terug met de #TalentTuesday! Hier spreken wij dé talenten die het weleens heel ver kunnen schoppen in de hardere stijlen scene! Deze week knalt Recharge de Talent Tuesday binnen!
 

Longread interview
Leestijd: 5 minuten
Tekst: Sven van Raaij

Sexy dilemma's

1. Studio-junkie of Podiumbeest?
"Het podium vind ik ook erg gaaf, maar als Recharge is het nu zeker nog ‘studio-junkie’.”

2. Vans of Nikes?
“Nikes sowieso.”

3. Fastfood of Gezonde salade?
“Ha betrap mijzelf erop dat ik eigenlijk te vaak fastfood eet. Ik sport dan wel weer veel.”

4. Hardlopen of Gamen?
“Gamen en dan vooral veel FIFA.”

5. Drie maanden geen muziek maken of een kale kop?
“Ik kan niet eens twee weken zonder muziek maken, dus dat wordt dan een kale kop.”

6. Logic Pro of FL Studio?
“FL Studio, dat is vanaf het begin mijn trouwe vriend.”

7. Sylenth 1 of Acces Virus Ti?
“Acces Virus, wat een geweldig stukje hardware is dat! Ik heb hem zelf niet, maar die gaat er wel komen.”

8. Brennan Heart of Noisecontrollers?
“Noisecontrollers.”

9. Wasted Penguinz of Code Black?
“Oeh lastig. Code Black, hij is toch wel echt een voorbeeld voor mij.”

10. Katy Perry of Rihanna?
“50/50%? Een mixje van deze twee dames haha.

11. Blondine of Brunette?
“Duo Penotti.”

12. Tieten of Billen?
“Hah, maakt me ook niet zoveel uit. Als ze er maar goed uitzien.”

“We willen je graag op Defqon.1. What do you think?” Op dat moment wel even honderd dingen tegelijk. De eerste gig, meteen op hét festival waar hij vanaf het allereerste moment al van droomde… Zou het dan nu echt allemaal gaan beginnen? Zonder dat het grote publiek zijn producties kende, rockte hij voor het eerst op dit gigantische festival. En dat ging eigenlijk best wel lekker. Eindelijk…

WTF Q?
Want dit ging voor de nu 25-jarige Geoffrey Gatete niet bepaald zonder slag of stoot. Jaren lang was hij de helft van Outrageouz, een opkomend hardstyleduo dat hard aan de weg timmerde. Toen Q-dance hen liet weten interesse te hebben in een samenwerking, was het een grote bevestiging dat ze op de goede weg waren. Echter brokkelde de weg waar ze aan ‘timmerden’ snel daarna af. “Het voorstel was dat ik alleen zou doorgaan, omdat ik de tracks voornamelijk produceerde. Q had al ideeën en plannen voor kantoren en gigs. Het was overweldigend en een voorstel dat ik absoluut niet had zien aankomen.”

Ondanks dat het met Outrageouzgoed gaat, besluit Geoffrey eruit te stappen en verder te gaan als Recharge. “Dit was een hele moeilijke periode, met veel twijfel en tegenstrijdige gevoelens, maar ik koos toch voor mijzelf en de plannen die Q met mij had.” Geoffrey krijgt een plekje op Defqon.1 en komt in contact met een boekingskantoor. Op naar nog meer festivals zou je denken. Maar op de één of andere manier loopt dit contact mis en ook de beloftes van Q-dance blijven achterwege. “Ik begreep niet goed waarom het opeens allemaal mis liep. Toen dacht ik ook: ‘Heb ik nu alles met Outrageouz opgegeven voor loze beloftes?’”

Heftig veel
Als een bezetene gaat hij vervolgens tekeer in zijn studio. Zijn vingers dansen over het MIDI keyboard en Serum en Massive maken overuren. Net als Geoffrey. “Er ging toen zoveel door me heen... de perfecte gevoelens om te gebruiken in de studio. Maar ik sloeg een beetje door en mijn kamer was de enige ruimte waar ik nog kwam.” Deze bezetenheid resulteert in zo’n 600 trackopzetjes. Waarom in godsnaam zoveel? “Ik heb ontzettend snel ergens een idee bij en moet dat dan ook meteen neerzetten in FL. Daarnaast weet ik uit eigen ervaring hoe leuk het is om online steeds weer nieuwe muziek te ontdekken. Ik heb zoveel klaar liggen, dat ik dit gewoon online kan knallen. Want gaat het niet allemaal om het delen van jouw muziek met andere liefhebbers? Ik wil dan ook elke maand een ‘free sampler mix’ maken met eigen producties die dus gratis te downloaden zijn.”

Precies en dat is goed terug te zien op zijn soundcloudpagina. Het is dan ook flink scrollen voor we bij zijn eerste track ‘Find U’ zijn. Vanaf dat moment plaatst hij elf maanden lang bijna elke week een track. Door zijn ervaringen in de house en hardstyle scene, ligt de productiekwaliteit meteen hoog. Onze favorieten zijn onder andere ‘Survivors’ en ‘We’ll Be Glorious’. Tracks die zeker niet onopgemerkt blijven. “Ik krijg op mijn soundcloud veel support en ook labels als Dirty Workz en Scantraxx reageerden erg positief op de tracks die ik hen stuurde. Erg tof!”

De focus op een doorbraak
Maar met zoveel tracks en een hunker naar nog meer nieuwe muziek, is het misschien verstandig om even stil te staan bij deze kwantiteit. Want om door te breken wachten labels toch vaak op die ene ultieme track. “Dit is inderdaad ook wat Scantraxx mij vertelde. Er moet gewoon één track komen die er echt uit gaat springen, niet alleen ten opzichte van mijn eigen producties, maar ook dat van anderen.” En reken maar dat Geoffrey zich daar hard voor gaat maken!

Maar daarbij wetende dat het niet bij één track kan blijven. “Onlangs nog kwam de collab met goede vrienden Proto Bytez uit op Scantraxx Silver. Een follow up komt eraan, we zijn nu de laatste dingen aan het afronden. Dit wordt er eentje met echte kampvuur sferen, totaal iets anders als ‘Psychedelic Trip’! En misschien dat ik ook nog de studio in ga met Denza.”

Dikke tips
Geoffrey weet ondertussen als Recharge als geen ander hoeveel tijd je moet investeren in de muziek en alles daaromheen. “Besef goed dat alle partyfoto’s op Instagram en Facebook één kant zijn van het dj/producer zijn, de andere kant is gewoon keihard werken. Maak veel uren en netwerk met artiesten die al verder zijn dan jij. Dat helpt echt!” Een wijze les.

De (lucht)kusjes in deze #TalentTuesday gaan (uiteraard) naar Proto Bytez. “Gasten, ga zo door! Op naar nog meer tracks met elkaar!” Oké Jorick en Patrick, luchtkusjes ontvangen?

Genre: