SLAM Mixmarathon: Harde Fissa | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

SLAM Mixmarathon: Harde Fissa

SLAM Mixmarathon: Harde Fissa

“I am the one and only dominator!” Dit klopte zaterdagnacht tijdens de SLAM Mixmarathon best goed. Zware drops, vuurwerk en confetti-explosies. Handen werden vuisten en lichamen beukten tegen elkaar aan. Sunnery James & Ryan Marciano… wtf, jullie gingen hard!
 

Drie uur eerder: De laatste tracks van Sander van Doorn klapten door een volle Ziggodome. Waar hij donderdagnachttijdens zijn eigen ADE Special vooral de focus had op tech-house en techno, was het nu meer melodisch met harde drops. Als afsluiting draaide hij nog wel de track ‘Renegade’, zijn pareltje van zes jaar geleden.

Don Diablo was de volgende dj die achter de decks plaatsnam, en erop. Een korte, maar krachtige set met veel nieuw materiaal. Wij hadden hem graag langer gezien dan een half uurtje! Voor zijn nieuwe nummer met Steve Aoki en Lush & Simon ‘This Is What We Started’ kwam ook de zanger Bullysongs het podium op om live mee te zingen. Tijdens zijn set pompte de bass harder dan hard, waardoor we onze lichamen overal voelden trillen.

Gewoon fissa
De Australische tweelingzussen Miriam en Olivia, oftewel Nervo, sprongen in het rond. De hanenkam op het hoofd van de één werd naarmate de set steeds ‘zieliger’, maar hé, ze hadden fun. Net als het publiek voor de gigantische stage. Nervo klapte hard met flinke drops en oldschool vocalsamples en dropte twee gigantische traptracks. De visuals op het gigantische led-scherm achter hen toonden de videoclips en teksten behorend bij de tracks; erg gaaf effect. Samen met het feit dat we weinig koptelefoonwerk zagen, deed het ons twijfelen aan het ‘live draaien’ van deze set en de volgende. Of een ontzettend goede vj of een voorgeprogrammeerde set? Maar was er iemand die zich er hier druk overmaakten? Nee, men was er voor de fissa van SLAM!

Serieus, cake me?!
Het was druk in de Ziggo Dome en iedereen probeerden genoeg ruimte te vinden om toch hard te beuken. Je weet wel, dat moment dat de track opbouwt en je snel alle plastic bekertjes aan de kant schopt. Steve Aoki draaide een diverse set, met (gelukkig) een aantal trapnummers en zelfs eentje hardstyle. En met een kop als hierboven, weet je dat ook dit moment weer kwam. Aoki kwam in 2015 nog met de track ‘cakeface’. Maar hij was nu toch klaar met al dat gegooi met taarten? Toch bleken er in de frontrow weer vele ‘cakeface’-liefhebbers te zitten. And here we go again!

Helden van de nacht
We wachtten op Panda Funk-er Deorro, de Amerikaan waar we eigenlijk best wel nieuwsgierig naar waren. In plaats daarvan verschenen Sunnery James & Ryan Marciano als ‘special guests’ in de booth. Wat een sfeer en energie brachten zij! We waren Deorro al lang weer vergeten. Percussie, zware drops en tropical sounds; het is gek om te beseffen dat de vervangers van Deorro (die hoogstwaarschijnlijk last-minute geregeld waren) één van dé hoogtepunten waren van deze nacht!

Timo is baas!
Eén van de hoogtepunten inderdaad. Headhunterz, voor zijn set hier ook wel Mr. Heady, mogen we absoluut niet vergeten. Het eerste deel van zijn set is geen verrassing. Hij opent met ‘Kundalini’ en zoals altijd is de rest gewoon dik voor elkaar. ‘Kalavela Shot Me Down’ en ‘Colors’ volgen ook, waarna hij vrij snel verder gaat met hardstyle. Een speciaal momentje is voor Timo, de tourmanager van Headhunterz. In één van zijn vlogsis te zien hoe zij samen een hiphop track maken met de geniale vocals van Timo (MUST CHECK). Zijn eerste optreden beleefde hij dan ook op de dj-booth tijdens SLAM Mixmarathon, geniaal! ‘Eres Un Culo De Mujer!’

Feestdj lil hardwell
The Juke, dé mixtape-baas van SLAMFM, volgde Headhunterz op. Het idee van dit halfuurtje was dat het publiek de set bepaalde, door een track te smsen. Bovenin het led-scherm werden de sms’jes zichtbaar. Op zich leuk idee om ook te vertalen naar het feest. Voor ons de reden om niet de telefoon te pakken, maar een broodje. Met een La Place in de Ziggo Dome zat dat dus wel goed.

FeestdjRuud sloot met MC Jeff de nacht af zoals alleen zij dat kunnen: knallend, vol confetti, opblaasdieren, moshpits en ‘left right’-bewegingen. Freestyle, hardstyle en als laatste track hardcore; it was all there. Zelfs Lil Kleine (iets met 1,2,3 pillen) en Hardwell. Het was gekte, het was feest, het was SLAM!

Tekst Sven van Raaij
Beeld SLAM Mixmarathon

Genre: