Q&A 4Fame Management | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Q&A 4Fame Management

Q&A 4Fame Management

In 2010 is 4Fame Management opgericht, een artiestenbureau en eventorganisatie. Fajah lourens, Winston Post en Jeroen Post zijn enkele dj’s van het lijstje dat zij vertegenwoordigen, John Devilee, eigenaar van 4Fame Management geeft ons een blik in de wereld achter de dj’s.

In 2010 zijn jullie gestart, hoe zijn jullie op het idee gekomen van 4Fame?
Ik ben vanaf 2007 werkzaam geweest als freelance manager van een MC en mede doordat hij mij genoemd had in diverse interviews werd ik benaderd door DJ’s. Ik heb toen het besluit genomen om een eigen onderneming op te starten, daarnaast ook omdat ik in de voorgaande jaren geconstateerd had dat er eigenlijk best veel ‘misbruik’ gemaakt werd van artiesten. In de zin dat veel organisaties graag ‘gratis’ aan artiesten komen, maar in mijn ogen werkt dat niet zo, niemand werkt graag gratis toch? Artiesten richten zich ook vaak op de artistieke kant van hun carrière en houden zich liever niet zo bezig met alle administratieve zaken die erbij komen kijken. Dat is hetgene waar wij ondersteuning bieden.

Vaak zien we alleen maar de buitenkant en is het onbekend wat zich afspeelt achter het wereldje van de dj, kun je een beetje uitleg geven over het vak van artiestenmanagement/eventorganisatie?
Artiestenmanagement en eventorganisatie is een vak apart, het is vooral heel erg veel netwerken, netwerken en nog eens netwerken. Zonder netwerk kom je nergens.. 
We zijn in feite de hele dag bezig met bellen, mailen, contacten leggen in Nederland maar ook erbuiten. Er is zoveel concurrentie, veel boekingskantoren, veel eventorganisaties en nog veel meer artiesten, dus het is van groot belang om jezelf zoveel mogelijk te laten zien overal. Daarbij ben je 24/7 bereikbaar voor organisaties die een artiest bij je geboekt hebben voor noodsituaties. Social media is tegenwoordig ook een belangrijk aspect, we proberen online natuurlijk onze artiesten ook zo goed mogelijk in beeld te brengen om zo potentiële opdrachtgevers te verleiden om ze te boeken bij ons. Vooral bij de ‘talenten’ die nog niet veel bekendheid hebben in het wereldje is het van groot belang om ze overal goed in de markt te zetten, voor de gevestigde namen gaat dit vaak iets makkelijker.

Bij het organiseren van een event komt nog veel meer kijken, dan moet je een goed en stabiel marketingplan hebben waarin alles van A tot Z geregeld wordt, ook veel promoten en goed kijken waar je je kan onderscheiden t.o.v. andere events aangezien er zoveel zijn.

Er staan een aantal bekende Nederlanders bij jullie onder contract (denk aan Fajah Lourens, Winston Post), is dit een bewuste keuze geweest? Zo ja, waarom?
Ja, dat is wel een bewuste keuze! Omdat de huidige markt vrij lastig is en er veel concurrentie is heb ik besloten om me voorlopig voornamelijk te richten op BN-ers en vrouwelijke DJ’s. Er zijn zoveel DJ’s en vooral veel mannen, daarom denk ik dat er meer markt is voor BN-ers en vrouwen, omdat er van beide gewoonweg minder zijn. We zijn overigens ook in samenwerking met The Partysquad rondom de carrière van DJ Goldy. Ik verwacht dat zij groot gaat worden, houd haar in de gaten!

Naast artiestenbureau zijn jullie natuurlijk ook eventorganisatie. Wanneer is voor jullie een event geslaagd?
Eerlijk? Wanneer we geen verlies draaien. Daarnaast natuurlijk ook als het publiek weggaat en een leuke avond gehad heeft. Wat ik persoonlijk belangrijk vind, is dat alles volgens ‘plan’ verloopt en er geen rare kinken in de kabel komen. Ik kan me nog goed herinneren dat het eerste event dat wij deden qua bezoekersaantallen tegenviel maar doordat alles volgens plan verlopen was, ik toch tevreden was.  

Er zijn in deze branche natuurlijk een hoop concurrerende bureau’s, wat doen jullie om jezelf te onderscheiden? 
Goede vraag… Ik denk door selectief te zijn in ons artiestenbestand, we proberen heel nauwkeurig te kijken met welke artiest we wel of geen samenwerking aangaan. We krijgen dagelijks veel sollicitaties binnen, maar een enkeling gaan we mee praten. Daarnaast proberen we contracten op maat aan te bieden aan artiesten omdat elke artiest eigen wensen en verwachtingen heeft. Voor de opdrachtgevers proberen we ook een prijs op maat aan te bieden, aan de ene kant willen we niet dat onze artiesten gratis hoeven te werken en aan de andere kant begrijpen we ook dat in de huidige crisis veel eventorganisaties en discotheken ook geen geldboom hebben groeien, wij proberen daar een passende middenweg in te vinden waar alle partijen mee tevreden zijn. Verder onderscheiden we ons ook doordat we momenteel veel werken met BN-ers en vrouwelijke artiesten.

31 december organiseren jullie een nieuwjaarsfeest in Eindhoven, wat kan er verwacht worden van deze avond?
Op 31 december 2013 wordt het feest Devine Music ‘NYE CELEBRATION’ gehouden in de Ambassadeur in Eindhoven. Dit is een underground feest ter promotie van het muziek label Devine Music waar iedereen welkom is! Wij hosten dit feest samen met Devine Music. Naast de hoofdzaal waar House muziek gedraaid word, is er een tweede zaal waar Urban muziek ten gehoren gebracht zal worden door lokale helden. In één zin; ‘Een party voor iedereen’.

Tot slot, als een dj graag wil aansluiten bij jullie als artiestenbureau, welke acties moet hij of zij hiervoor ondernemen?
We staan altijd open voor nieuw talent en natuurlijk ook voor gevestigde namen. Mochten ze interesse hebben kan er een e-mail aan ons gestuurd worden, meer informatie is te lezen op www.4famemanagement.com en e-mailen kan naar: [email protected]. In de e-mail willen we in ieder geval graag een biografie, discografie en mixtapes ontvangen. We geven iedereen antwoord en ook als we geen vervolggesprek aangaan zullen we altijd proberen feedback te geven over wat er eventueel verbeterd kan worden.

We zijn tevens ook te vinden op de sociale media waar men ons in de gaten kan houden omtrent updates over onze artiesten en evenementen.

Website: http://www.4famemanagement.com
Facebook: https://www.facebook.com/pages/4Fame-Management/167692313292130?fref=ts
Twitter: https://twitter.com/4Famemanagement
Instagram: http://instagram.com/johndevilee

Genre: