Lady Bee: “Eigenlijk hadden we de track voor de grap naar Spinnin’ gestuurd” | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Lady Bee: “Eigenlijk hadden we de track voor de grap naar Spinnin’ gestuurd”

Lady Bee: “Eigenlijk hadden we de track voor de grap naar Spinnin’ gestuurd”

Bianca Latupapua, beter bekend als Lady Bee, stond exact twee weken geleden geprogrammeerd in Paradiso op het vernieuwende feest MAYHEM. Als enige vrouw in de line-up kreeg ze de eer om de rave in stijl af te sluiten. Wij spraken haar kort voor de show en vroegen ons af hoe het er nou eigenlijk aan toe gaat in het leven.
 

Hoe gaat het met je?
“Het gaat goed! Ik ben een beetje excited en ik heb ook heel erg naar deze avond toegeleefd. Ik heb expres geen andere shows aangenomen vandaag, omdat ik me echt wilde focussen op deze avond.”

Keuzemomentje met Lady Bee

Nooit meer een nieuwe track of nooit meer een nieuwe tattoo?
“Oef, dat is lastig. Nooit meer een nieuwe tattoo dan maar. Ik kan niet stoppen met het maken van muziek.”

Wat voor tattoo zou je nog willen plaatsen?
“Ik zou nog twee Balinese vrouwen willen die naar elkaar toe kijken op mijn beide kuiten. Ook op mijn rug wil ik nog iets groots, maar wat dat wordt weet ik nog niet.”  

Sexy of stoer?
“Stoer.”

La Fuente of Rochelle?
“La Fuente is gewoon mijn beste vriend en hij zit in mijn hart. Ik heb ook heel veel liefde voor Rochelle, maar we zien elkaar toch iets minder. Gelukkig komt er binnenkort wel weer een nieuwe track aan met Rochelle.”

Gekste wat je hebt meegemaakt tijdens een gig?
“Je maakt wat mee door de jaren heen, zeker op tour. Geen slaap, veel drank, gekke mensen. Ik heb zelfs een keer door moeten halen om na een nacht vol met shows een festival te openen. Dan komt je kater gewoon live binnen hahaha.”

Wie zou je het meest gunnen om de DJ Mag Top 100 te winnen?
“Laidback Luke, Diplo, Martin Garrix of gewoon nog een keer Hardwell.”

Waarom ben je zo excited?
“De muzikale sound van MAYHEM, met artiesten zoals Cesqeaux, Moksi en Yellow Claw, is de sound waar ik graag tussen sta. Mijn producties zijn eigenlijk allemaal trap- en bassplaten en bij de meeste shows kan ik niet al mijn releases draaien. Vanavond kan dat wel!”

Waarom past jouw naam qua muziek in een line-up met artiesten zoals Yellow Claw en Cesqeaux?
“Dat is voornamelijk omdat mijn drops altijd vrij hard zijn, terwijl mijn vocalen en breaks vooral vrouwvriendelijk zijn. Ze zijn eigenlijk heel erg toegankelijk. Aangezien het fresh is en bedoeld voor de dames, is het eigenlijk best wel passend. De rest maakt eigenlijk allemaal beukmuziek en ik zit daar net een stapje voor. Het is alleen heel spannend dat ik moet afsluiten. Ik ben ook hele nachten bezig geweest met het voorbereiden van speciale edits en mash-ups voor mijn set.”

Hoe bereid je je nog meer voor?
“Ik kijk altijd eerst wie er draaien en dan weet ik welke platen ik niet kan draaien van bijvoorbeeld Cesqeaux of Yellow Claw. Vervolgens beeld ik me in wat zij zullen gaan draaien in hun set en wat het publiek de hele avond gaat horen. Uiteindelijk moet ik er dan voor gaan zorgen dat we de energie erin houden en dat ik ze blijf triggeren.”

Eén van je grootste successen was jouw track ‘Return of the Mack’ samen met Rochelle. Hoe kijk je zelf terug op dit succes?
“Ik had het eigenlijk helemaal niet verwacht. Het was meer een soort bootleg die we als free-download online zouden gooien, want het is natuurlijk al een bestaande plaat. Eigenlijk hadden we de track voor de grap doorgestuurd naar Spinnin’ Records en die pakte het meteen op. De licentie was gelijk geregeld. Vervolgens zeiden ze dat ze hem heel graag wilde hebben, maar wel dat Oliver Heldens een remix zou gaan maken van de track om het een beetje te pushen.”

Die remix is inderdaad één van de meest succesvolle tracks geweest van afgelopen zomer. Ben je met Oliver Heldens in contact geweest?
“Ik ben hem wel een aantal keer tegen gekomen op wat feesten, maar voor de rest hebben we alleen contact gehad via de mail. Hij heeft ons toen gestuurd wat die precies had gedaan met de plaat, omdat hij namelijk eerst de vocalen van Disclosure – Latch ft. Sam Smith erop had gezet. Vervolgens wilde hij onze vocalen ook proberen, zodat hij kon kiezen. Uiteindelijk werden het dus onze vocalen en toen hebben we daarover nog even mailcontact gehad.”

Waar denk je aan bij het woord MAYHEM?
“Een geheime locatie, zwetende dansende mensen en keiharde muziek. Als je hier ook binnenkomt, dan zie je dat het donker en heel erg mysterieus is. Bovendien is het ontzettend energiek, mensen komen echt om te raven!”

Op 17 oktober sta je met Vato Gonzalez op ADE. Kijk je ernaar uit?
“Ontzettend. Het is een sterk concept waarbij ik weer meer van mijn eigen platen kan draaien. Dat gebeurt steeds vaker en ik word daar gelukkig van, aangezien je bij sommige shows toch meer de crowd moet pleasen met bekende tracks. Naast ‘Return of the Mack’ heb ik nog niet echt een radiohit gehad en dan is het heel lastig om mensen de hele avond te vermaken met mijn eigen muziek. Ze willen vaak toch wat herkenbaars horen, maar gelukkig komen de mensen tijdens ADE vaak om helemaal los te gaan op nieuwe muziek en om onbekende dingen te ontdekken.”

Je staat hier tijdens MAYHEM in een line-up met onder andere de headliners van vanavond; Yellow Claw. Hoe is het contact ooit ontstaan met Yellow Claw?
“Ik ken Bizzy al heel erg lang. Vroeger had ik namelijk mijn eigen artist agency en daar was Bizzy een van de MC’s van. Jim en Nizzle ken ik al een tijd als goede dj’s, nog uit mijn Nope is Dope tijd. Nu zien we elkaar vooral tijdens shows.”

Wat zijn nog echt grote dromen?
“Ik zou nog ontzettend graag een Azie-tour doen en daarnaast staat een Mad Decent Blockparty ook nog wel op mijn bucketlist. Het is gewoon tof dat zij meerdere blockparties doen in het midden van New York. Die gaan echt heel hard los.”

Laatst heb je aangegeven dat Miami ook nog één van je grootste dromen is. Is dat nog steeds het geval?
“Het is nog altijd een droom en ik zie ook gelukkig een aantal aanvragen binnenkomen. Het gaat volgend jaar 100% zeker gebeuren.” 

Tekst:
Melvin van der Waal

Beeld:
Lady Bee
Christ Clijsen

Soundcloud:
Lady Bee
Spinnin' Records
Downpitch

Genre: