8x: Dit wist je niet of het nieuwe album van D-Block & S-te-Fan | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

8x: Dit wist je niet of het nieuwe album van D-Block & S-te-Fan

8x: Dit wist je niet of het nieuwe album van D-Block & S-te-Fan

De hardstylescene was even bang een legendarisch duo kwijt te zijn, maar D-Block & S-te-Fan zijn keihard terug. Hun nieuwe album Antidote is nu uit en dat roept natuurlijk wat vragen op.
 

In de hardstylescene zijn D-Block & S-te-Fan absoluut geen kleintjes. Zo stonden ze op Qlimax en Defqon.1 en hadden ze een eigen X-Qlusive in de Heineken Music Hall. Het was even wat rustiger rondom de mannen wat betreft hardstyle, want ze gingen zich ook wat meer richten op hun alterego DBSTF. Hiermee richten ze zich meer op EDM. Maar nu zijn ze terug met een geweldig hardstyle-album! DJ Mag NL sprak D-Block & S-te-Fan over het album en gaandeweg kwamen er wat dingen aan het licht.

Dit wist jij nog niet over Antidote volgens D-Block & S-te-Fan:

- "Het zijn allemaal solo's omdat de flow zó goed was in de studio dat er plots twaalf tracks waren. Dat was niet persé de bedoeling, maar wel het resultaat."

- "The Promised land mede is geschreven met Ferdinand Bakker, de vader van D-Block. Ferdinand is al jaren als muzikant actief met zijn band Alquin. Deeerste tracks van D-Block & S-te-Fan zijn destijds gemaakt in de studio van Ferdinand in Amsterdam (Parkstudio's)."

 

- "De track Above Average een statement is tegen alle vooroordelen die er spelen rondom hardstyle. Mensen hebben vaak hun mening al klaar over de stijl en het genre: het is te hard, het is toch hardcore, drugsgebruik etcetera. Maar eigenlijk is het een van de moeilijkst te produceren muziekstijlen en zijn de volgers juist heel erg loyaal en fanatiek. De scene is, zeker voor een non-commerciele stroming, wereldwijd misschien wel het grootst."

- "Het artwork is gebouwd rondom het logo van D-Block & S-te-Fan en is gemaakt door Ruud van Eijk, die al héél veel jaren héél veel artwork maakt voor D-Block & S-te-Fan."

 

- "‘No apoya no folla’ (van de gelijknamige track) is een Spaanse uitdrukking die je zegt vlak voor je een shotje neemt tijdens het stappen. Het betekent zoiets als: als je hem niet in één slok leegdrinkt, krijg je geen sex vanavond! Arriba Abajo wordt daar nog voor gedaan. Shotje omhoog, shotje omlaag, shotje in het midden en shotje naar binnen."

- "In The Dark is ingesproken met dezelfde stem als die van Shiverz (ultieme classic red.)? We vonden het wel tof om die stem terug te laten komen op ons nieuwe album."

- "Het zusje van Diederik heeft drie van de twaalf nummers ingesproken/gezongen? Het gaat dan om Angels & Demons, By Myself en Fired up. Naast deze nummers heeft ze ook ingesproken voor bijvoorbeeld Higher & Beat as One."

- "Er zijn al flink wat D-Block & S-te-Fan releases uitgekomen: 2 albums, 1 compilatie CD, meer dan 40 EP’s zijn uitgebracht op Scantraxx Evolutionz in 8 jaar tijd."

Genre: