Zijn gabbertrack in een Dior-reclame: “Verbazing en ongeloof” | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Zijn gabbertrack in een Dior-reclame: “Verbazing en ongeloof”

Zijn gabbertrack in een Dior-reclame: “Verbazing en ongeloof”

En toen was daar een reclame van Dior, waarin een herkenbare hardcoresound te horen was. ‘Jiiieeehaaaa’ was een van de grootste hits in de jaren 90 en ineens zat de track in de reclame van een haute-couture merk. DJ Mag NL sprak Predator over deze happening.
 

Stephan Scheltema, zoals Predator heet, was mede verantwoordelijk voor de track die in 1995 uitkwam. Hij maakte het nummer samen met Ruffneck onder hun alias Diss Reaction.

Wat ging er door je heen toen je hoorde dat ‘Jiiieeehaaaa’ gebruikt was voor een fashion/haute-couture merk als Dior?
“Verbazing en ongeloof, ik dacht dat het een flauwe grap was. Hardcore/Gabber is niet de eerste muziek stijl die ik zelf zou associëren met Dior, maar tijden veranderen en blijkbaar is niks te gek.”

Hoe voelt het dat jouw track gebruikt is in een Dior-reclame?
“Dat voelt als een eer, erkenning voor mijn werk en natuurlijk ook voor de Nederlandse gabber muziek cultuur, want we mogen wel trots zijn op deze muziek stroming die wereldwijd toch heel wat impact heeft op de huidige dance scene.”

 

Had je je ooit kunnen voorstellen dat een hardcoretrack gebruikt zou worden voor dit soort doeleinden?
“Nee, niet voor een merk als Dior, misschien eerder voor Nike dat had ik niet zo vreemd gevonden, of als muziek voor een actie film of een serie. Maar misschien opent het deuren, de tijd zal het leren.”

Ten tijde van de release van de track, was het een grote hit. Maar nu wordt hij nog steeds gedraaid! Wat is de kracht van de track?
“Ik denk dat de kracht van de track voor een deel te danken is aan het contrast en de simpelheid, een vrolijke intro melodie met een tamme kickdrum die over gaat in de break waar de spanning zich opbouwt. Maar het belangrijkste is de kreet “jiiieehaaaa” Toen ik dat sample vond wist ik al dat het de drive van de track zou worden. De energie in de drop door de hardere kickdrum, off-beat melodie en de jagende vocal stabs maken het contrast compleet en geven een ultiem party gevoel.”

En nu? Een leven in de fashion?
“Hahaha, leven gaat gewoon door, ben wel trots dat deze track zo veel te weeg heeft gebracht over de jaren, en nog steeds goed ontvangen wordt, en met recht een klassieker kan worden genoemd.”

Genre: