Blind draaien is makkelijker dan dat veel mensen denken | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Blind draaien is makkelijker dan dat veel mensen denken

Blind draaien is makkelijker dan dat veel mensen denken

DJ Kumar staat al zes jaar achter de draaitafels met een visuele beperking. Op 13 september viert hij zijn 24ste verjaardag met een Birthday Bash-feest in de Kroepoekfabriek.
 

House, urban, moombahton en pop; Kumar Teubel, bekend als DJ Kumar, draait het allemaal. Op zijn veertiende staat hij voor het eerst op een schoolfeest in Rotterdam. Daarna draait hij op verschillende feesten in Nederland en in Frankrijk. Al met al staat hij al zes jaar lang achter de draaitafels met een visuele beperking. Op 13 september viert hij zijn 24ste verjaardag en pakt hij groot uit met een Birthday Bash feest in de Kroepoekfabriek te Vlaardingen.

Mixen en mashups maken terwijl je bijna blind bent; dat moet wel lastig zijn. ,,Blind draaien is makkelijker dan dat veel mensen denken. Althans voor mij wel,”  aldus Kumar. Hij kan nog ongeveer drie procent zien met rechts. Met links ziet hij niets meer. ,,Thuis gebruik ik af en toe een handloep, zodat ik de bpm toch nog goed zie. Mijn oren zijn als het ware mijn ogen. Mashups kan ik gewoon thuis maken met mijn draaitafels. Ik luister erg veel muziek, dus ik krijg al wel een tof idee voor een mashup.

Produceren doet Kumar niet alleen. Dat gaat helaas niet. ,,Ik was bezig met Logic, maar dit gaat niet goed samen met mijn computer waar spraak en braille op zit.” Maar samen produceren gaat wel. Samen met andere artiesten duikt hij dan de studio in of maken ze via internet een track. ,,Ik hoop binnenkort online wat te kunnen droppen.” Momenteel is hij ook nog bezig met het uitwerken van een concept: Kumar & Friends. ,,Dit staat voor toffe muziek en artiesten die je niet zult verwachten. Daarnaast hoop ik nog een hoop boekingen te krijgen en te mogen samenwerken met gave artiesten.”

De Birthday Bash komt er dus aan op 13 september. ,,Het is weer tijd voor nog een grote knaller. Als een soort slotfeest na alle toffe festivals van afgelopen zomer.” En natuurlijk is het een feest om zijn verjaardag te vieren. ,,Ik ben echter niet op 13 september jarig, wat wel veel mensen nu denken. Deze datum kwam het beste uit. Ik ben echt jarig op 24 september.”

De bezoekers van Birthday Bash kunnen rekenen op veel verschillende stijlen. Artiesten als Audiomilf, Afu Sensi, Lewis More, Massive Tune en Ambassadors, staan die avond garant voor harde house, hiphop, dubstep en trance. ,,Verwacht het onverwachte,” zegt Kumar over zijn eigen set. Daarnaast presenteert hij zijn eigen t-shirts en caps, die je ook kunt winnen.

Op de vraag in welk evenement hij, naast Birthday Bash, nog meer zin heeft, antwoordt hij kort en enthousiast: ,,ADE, daar heb ik echt heel veel zin in!” 

Tickets: http://www.kroepoekfabriek.nl/tickets/?tickets=4100 

Facebook DJ Kumar: www.facebook.com/Djkumarmusic 
Twitter DJ Kumar: https://twitter.com/dj_kumar 
Soundcloud DJ Kumar: https://soundcloud.com/djkumar  
Youtube DJ Kumar: https://www.youtube.com/user/djkumarmusic

Bekijk de video