Clockartz start label Delirium Music: een frisse wind in de hardstyle scene? | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Clockartz start label Delirium Music: een frisse wind in de hardstyle scene?

Clockartz start label Delirium Music: een frisse wind in de hardstyle scene?

Begin augustus maakte Clockartz bekend zelf een label te starten. Heerlijk Italiaans en experimenteel; iets wat de scene nodig heeft? Gewaagd is het zeker.
 

Wat als je jaren lang muziek uitbracht op alle grote labels, maar je nieuwe tracks niet langer meer passen bij het huidige labelaanbod? Een lastige vraag, die maandenlang door de hoofden van Sebastian en Konstantin (Clockartz)zweefden. Met hun gloednieuwe track Delirium klaar voor release, kwam daar het bericht: ‘Wij komen met een eigen label!’ Weg van de grenzen en ‘hokjes’, maar ook weg van het bereik van de grotere labels. Een moedige keuze…

De track Delirium wordt daarmee de titelsong van hun label Delirium Music. Precies, wat Delirium doet: het creëren van pure onthutsing. Een reverse bass, een acid lead, psy vocals, een schranz climax en raw kicks… te gek of teveel? “We willen continue experimenteren met muziek en daarvoor moeten er grenzen worden gebroken.”

Hi! Jullie releaseten voorheen jullie tracks op de platformen van Q-dance, Scantraxx en Roughstate. Zelfs jullie laatste, meer experimentele track 'Rockafella' kwam nog uit op Roughstate. Wanneer ontstond het verlangen om toch zelf een label te starten?
“We hebben een tijd lang met veel plezier onze muziek op verschillende plekken gereleased. De support die hierop volgde was overweldigend. Toch is het soms ook fijn om de controle te hebben over je eigen muziek, zodat je zelf kan beslissen hoe snel je je muziek laat horen aan je fans. We willen kunnen produceren en releasen zonder grenzen; een eigen platform geeft ons die vrijheid.”

Wat is Delirium Music in 5 woorden?
“Fris, grenzeloos, Italiaans, cool en… sexy!”

Delirium Music: een platform voor alleen eigen muziek of ook voor anderen?
“We staan open voor alles. Vind je dat jouw track bij ons label past, stuur het ons dan. We reageren op iedereen!”

'De nieuwe Clockartz tracks passen niet bij het huidige labelaanbod'... Eerst wel, nu niet meer. Betekent dit dat vanaf nu alles experimenteel is op Delirium Music?
“Nee zeker niet. We werken nu bijvoorbeeld aan een mainstream track met een geweldige zanger. De première is op Q-BASE, maar binnenkort showen we je al wat op onze socials!”

“Experimenteren gaat puur over het breken van grenzen,
precies wat wij willen doen”

Delirium Music komt precies in een grote zoektocht; 'wat is next in de hardstyle scene?' Na de psytrance en gated kick hypes bijvoorbeeld. Een bewuste keus? Zien jullie Delirium Music als een ‘nieuwe wind’ in de scene?
“Het is lastig om vanuit dit perspectief naar ons label te kijken. Als mensen ons straks zo zien, dan is dat een groot compliment. Het gaat ons er puur om dat we kunnen doen wat we willen doen: experimenteren met muziek, en daarvoor moeten er grenzen worden gebroken. Als dat leidt tot een grotere en meer diverse hardstyle scene dan zijn wij super trots!”

Wat zijn jullie dromen met betrekking tot het label? Wat is bijvoorbeeld toekomstmuziek?
“Goede muziek releasen uiteraard en toffe dingen doen met onze fans. Toekomstmuziek kan van alles zijn, als het maar fris is en we er een glimlach van krijgen haha.”

Benieuwd (naar die glimlach)? Check de mannen op Q-BASEals Clockartz Live; een allereerste on-stage kennismaking met hun nieuwe Delirium sound!“Clockartz Live staat in het teken van optimaal experimenteren en dingen testen die we in normale sets nooit zouden doen. Geen maskers of thema’s voor ons, maar gewoon moddervette beats!”

Tekst: Sven van Raaij

Genre: