Made in June: "Ik wil de vrouwelijke Tiësto worden" | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Made in June: "Ik wil de vrouwelijke Tiësto worden"

Made in June: "Ik wil de vrouwelijke Tiësto worden"

June te Spenke, beter bekend als Made in June, viert de liefde. Niet alleen in haar eigen leven, maar ook met haar muziek, zowel in de studio als live op het podium. Daarom wilden wij het met haar hebben over deze onderwerpen...
 

Je hebt een nieuwe release! Wat kan je over de track vertellen? Hoe is deze tot stand gekomen?
City Lights is inderdaad net uit! Ben super trots op dit liedje omdat het gaat over het gegeven dat je je eigen keuzes in het leven mag maken. Tessa Rose Jackson heeft het geschreven en ik een nieuw couplet. We wonen en komen allebei uit Amsterdam, maar vinden de natuur ook fijn.

Voor mij gaat het vooral ook om de liefde. Dat je zelf je eigen keuze mag maken en niet die de maatschappij je oplegt. Het zou mooi zijn als we straks in een tijd leven waar je niet meer uit de kast hoeft te komen en hetero niet perse de norm is. Tessa is door twee moeders opgevoed. Jalise Romy zingt de vocaal, omdat ze een power stem heeft. Ik vond dat het liedje dat nodig had. Female power!

Het is de opvolger van A Train, waarom koos je voor een vervolg?
Het verhaal van de video clip gaat van 'A Train' door in 'City Lights'. 'A Train' is de tijd in mijn 20tiger jaren. Vluchtig, als een snel trein kan je rustig zeggen. En in 'City Lights' ga ik settelen en dat is met een vrouw. Daar vind ik mijn rust en maak ik mijn keuzes bewuster zeker in muziek die ik maak en laat ik me niet meer door andere leiden. Er zal een vervolg komen in verhaal met mijn volgende single die eraan komt. Ook is het allebei meer pop meets deep house.

Je maakt naast de muziek ook de video’s zelf. Wanneer ben je hiermee begonnen?
Ik maakte vanaf mijn 18de al korte films en op mijn 23ste was ik assistent director op de set van Zwartboek bij Paul Verhoeven. Het komt erop neer dat ik graag verhalen vertel en vandaar ook dat mijn liedjes en video's verhalen vertellen. 

In hoeverre denk je dat zo’n zelfgemaakte clip interessanter is voor de luisteraar/kijker?
Made in June betekend buiten dat ik June heet en gemaakt ben in June, 9 maanden later in maart geboren, vooral dat ik self made ben. Ik heb geen team om me heen die mij creëert maar ik creëer zelf. Dat uit zich in liedjes, mixtapes, live DJ sets en clips. Ik vind het belangrijk dat het echt is. Ik denk ook dat het publiek echtheid wil, althans dat hoop ik. Dat is ook een grote reden waarom ik een collab -Paradise-met Laidback Luke heb gedaan. Ik vind hem oprecht één van de meest oprechte personen in de scène. Hij is ook self made.

Je draait over een aantal weken op de mainstage van Mysteryland, wat betekent dat voor jou?
Totaal bizar! Ik ben al maanden zenuwachtig want het is best spannend om voor zo'n groot festival te draaien en dan ook nog de grootste stage. Juist dan is het belangrijk dat je het publiek mee neemt in een verhaal. Ik draai 1,5 uur dus dat is wel een fijne tijd om het publiek echt te kunnen meenemen. Dat is altijd mijn ultieme doel. Samen 1 worden met het publiek. 

Ging je er zelf ook heen als bezoeker?
Ik ga al vanaf 8 jaar geleden naar Mysteryland. De eerste keer heb ik op een stage van vriendinnen gedraaid, club zonder filter. Die hadden dat jaar een eigen stage met oa Dries Roelvink in de line up. Dat was een bizarre dag. Vorige jaar heb ik artiesten geïnterviewd voor 'Toazted' back stage. Dat was te gek. Mede daardoor heb ik Galantis ontmoet en is de officiële 'Hunter' remix uitgerold en wie weet meer in de toekomst. Stay Juned ;P.

Het gaat hard, want er ligt ook een contract klaar bij Universal. Wat kun je hierover vertellen?
Het is een uitgever deal. Dat vind ik heel belangrijk omdat ze dan ook helpen bij de ontwikkeling van songs en uiteraard hebben ze een behoorlijke stal aan A artiesten dus een remix of collab is dan ook weer een stap dichterbij. 

Wat kunnen we in de nabije toekomst van jou verwachten?
Weer een solo release 'the night is young' maar ook zeker collabs met A artiesten. Op ADE doe ik dit jaar een officiële pop up in Locatie Laurier op de Laurierstraat 62. Het wordt een week vol inspiratie maar ook een hang out. Ik wil vooral beginnende artiesten inspireren. Dus er komen grote muziek bloggers praten, artiesten maar er zullen ook labels aanwezig zijn om nieuwe platen te checken. En je kan er lekkere cocktails drinken! Ook heb ik een avond in de Sexy club in Noord. Dat wordt te gek!!

En wat zijn je doelen voor over vijf jaar?
Een album met een film erbij, compleet met script acteurs etc. Met meerdere stijlen muziek. Ik zou graag een collab met Tiësto willen, heb net een guest mix voor hem gedaan en hij is zo tof! Hij staat nog zo middenin de scène. Eigenlijk wil ik gewoon de vrouwelijke Tiësto worden. Dat zegt alles.

Beeld Made in June

Genre: