My First Gig: Chus & Ceballos | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

My First Gig: Chus & Ceballos

My First Gig: Chus & Ceballos

"Onze eerste gig samen was in Porto, Portugal, in een club die Sound Planet heette. We waren 25 en 21 jaar. Natuurlijk waren we behoorlijk nerveus voor dat optreden. Voorafgaand aan onze optredens hebben we nog steeds elke keer last van gezonde spanning; dat houdt ons jong!”
 

“Portugal staat altijd al bekend om de ontwikkelde crowd; Portugezen zijn echte liefhebbers van housemuziek. Het publiek was dus top! We hadden de set niet echt van tevoren voorbereid. In die tijd had Chus veel meer draaiervaring dan Ceballos, dus we zijn gewoon met onze eigen producties aan de slag gegaan. Daarna volgden we de vibe. Het was super!”

Dochter van dertien
Chus: “Bij dat eerste optreden waren een paar vrienden aanwezig, maar tegenwoordig ben ik getrouwd en heb ik een dochter van dertien. Mijn vrouw en mijn kind zijn mijn grootste fans en supporters.” Pablo vult aan: “Familie en vrienden zijn ook voor mij enorm belangrijk.” Chus lacht: “En er was ongetwijfeld een van Pablo’s vriendinnetjes aanwezig die eerste keer.”

Danny Tenaglia
“We hadden heel veel geluk dat we Danny Tenaglia als mentor hadden. Hij nodigde ons in 2003 uit om in zijn club in New York te komen draaien. Nu we het erover hebben: dat was ons dj-debuut in de Verenigde Staten.”

Easy
“Die eerste gig ging hartstikke easy, we hadden al veel eigen tracks op test pressings en promo’s staan die wij voor ons label Stereo Productions hebben gemaakt. We hebben vooral plezier gehad in het draaien van de muziek waar we zoveel houden. Grote fouten hebben we niet gemaakt, nothing crazy. Achteraf waren we dan ook superhappy – we zijn sowieso positieve mensen!”

“Die eerste avond samen hebben we geleerd dat je dj-set twee essentiële momenten kent: het begin, de eerste track die je draait, en het einde, dus de allerlaatste. Als je die twee goed kiest, zal iedereen je set herinneren.”

Tekst: Marceline Geelen
Beeld: Chus & Ceballos

Genre: