Deze Thaise heldin vertelt over haar eerste optreden | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Deze Thaise heldin vertelt over haar eerste optreden

Deze Thaise heldin vertelt over haar eerste optreden

Elke dj weet het nog goed: de eerste keer draaien buiten de veiligheid van het eigen slaapkamertje en plots voor een publiek staan – hoe klein of groot dan ook. Wel of geen voorbereiding, en hoe zat het met de zenuwen? Vaak met vinyl begonnen, hebben tallozen zich door de jaren heen ook de digitale wereld eigen gemaakt en ‘are still going strong’. DJ Mag NL sprak deze week met de Thaise Nakadia, wiens muzikale carrière zich heeft ontpopt als in een sprookjesboek. Morgen komt op het Bedrock label haar volgende release uit, 14.7. ‘Petro sys’ (Lee van Dowski & Nakadia).
 

“Mijn eerste gig ooit vond plaats in een commerciële club in Hannover, Duitsland. Het event vond plaats tijdens de Expo 2000 en ik stond meteen tegenover een publiek van tweeduizend man.”

Trillende handen
“Niet zo gek dus, dat ik hartstikke nerveus was. Mijn handen trilden toen ik de naald op de platen moest leggen. Gelukkig ging het uiteindelijk super en werd ik meteen opnieuw door de club geboekt.”

Toeristenvisum
“Voorafgaand aan deze eerste gig had ik drie maanden intensieve draaitraining gehad in het nabijgelegen Braunschweig. Sebastian, die tot op de dag van vandaag mijn manager is, had me ingevlogen uit Thailand. Hij had een toeristenvisum voor drie maanden voor me geregeld en vanaf het moment dat ik aankwam, oefende ik het klokje rond.”

Technische Universiteit
“Een van Sebastians vrienden had ons zijn woning aangeboden om te overnachten. Deze man runde een PA verhuurbedrijf en gaf workshops op de Technische Universiteit van Braunschweig. Daar richtte hij speciaal voor mij een ruimte in met een volledig PA-systeem en draaitafels.”

Routine
“Elke dag verliep volgens dezelfde routine. Ik stond om negen uur op, wandelde naar de mensa van de universiteit en oefende vervolgens de hele dag en avond – tot middernacht. Ik stopte alleen om tussendoor in de universiteitsmensa te lunchen of te dineren.”

Student
“Dit deden we echt elke dag; ik voelde me helemaal een student. Aan het einde van de drie maanden kon ik – technisch gesproken in ieder geval – goed draaien. Mijn muziekkeuze liet echter nog wel wat te wensen over en was nogal cheesy’. Alles was nieuw voor me. Op het platteland in Thailand, waar ik op ben gegroeid, was immers geen seconde elektronische muziek te horen.”

“Het heeft een paar jaar geduurd tot ik bij mijn liefde voor de techno belandde. Timo Maas was gedurende de eerste jaren een echte mentor voor me. Hij gaf me gigantisch veel vinylpromo’s. Zo werd ik verliefd op de muziek die ik vandaag de dag draai.”

Highlights schedule:
21.07. Sankeys Ibiza
22.07. Parookaville Festival (Kleve, Germany)
29.07. Juicy Beats festival (Dortmund, Germany)
05.08. Nature One Festival (Germany)
10.08. Il Grido Festival (Italy)
12.08. Palace Siofok (Hungary)
20.08. Sisyphos Berlin
02.09. Bee Festival (Bolzano, Italy)
22.09. World Club Dome Festival (Seoul, Korea)
29.09. Water sonic Festival (Bangkok, Thailand)
20.10. ADE - Nakadia & Friends @VLLA
21.10. ADE - Cocoon Showcase

Links:
https://www.facebook.com/djnakadia/
https://www.instagram.com/nakadia_music/
https://soundcloud.com/nakadia
https://www.youtube.com/user/nakadia2008

Tekst Marceline Geelen/marcelineke.nl

Genre: