My First Gig Christian Barbuto aka DJ Barbuto (VS) | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

My First Gig Christian Barbuto aka DJ Barbuto (VS)

My First Gig Christian Barbuto aka DJ Barbuto (VS)

“Mijn eerste clubgig was in de coole Tower Club, in Sacramento, Californië. Deze was direct naast de originele beroemde Tower Records platenzaak gevestigd. Ik was 23 jaar. Of ik nerveus was? Misschien een beetje, maar ik was vooral opgewonden.”
 

“Het publiek bestond uit een enthousiaste crowd van begin twintig die helemaal gek was van housemuziek. Zo’n honderdvijftig mensen waren op komen dagen en dat voelde als heel veel aan voor mij! We hebben het over het jaar 2000, toen de dance cultuur op zijn top was in Sacramento. Het waren spannende tijden.”

Vijftig platen
“In die tijd draaiden we nog voornamelijk met vinyl en ik was nog maar net begonnen met draaien. Mijn collectie bestond dan ook uit slechts één tas met ongeveer vijftig platen: de energiekste aan de ene kant van de tas en de meer chill varianten aan de andere kant. Het middenstuk liep dus van een lage BPM tot een hele hoge. Ongeacht mijn keuzemogelijkheden draaide ik vooral energieke tracks en dat doe ik tot op de dag van vandaag nog steeds. Ik heb van tevoren geen vast plan voor mijn set. Meestal zoek ik vijf of zes tracks uit die ik zeker aan bod wil laten komen en bouw daar de rest omheen.”

Warehouse party’s
“In die periode hadden we enorme housefeesten. Ze waren meestal groter in opkomst dan die in welke club dan ook. Soms draaide ik op die feesten voor driehonderd man, dus toen mijn collega-dj’s en ik eenmaal ook in de clubs en op warehouse party’s aan de slag gingen, hadden we al een enorme support verworven via al die housefeesten.”

No clue
“Een mentor had ik in die tijd niet. Ik moest alles zelf leren en nu ik erop terugkijk, geloof ik ook dat dit de beste manier was. In het begin had ik no clue wat ik met de draaitafels moest beginnen. Ik staarde gewoon uren naar de dj en oefende vervolgens soms wel dagenlang thuis.”

Impress
“Zoals ik net vertelde, waren al mijn vrienden bij dat eerste cluboptreden aanwezig. Er was niet direct een meisje of vriendin op wie ik indruk wilde maken, I wanted to impress everyone! En nog steeds, haha. Die eerste gig was namelijk zo te gek dat ik meteen verslaafd was aan het draaien. Ik heb nooit meer omgekeken. Alles wat ik tot op de dag van vandaag wil doen, is draaien.”

Train wreck
“Ik was happy met hoe de set is verlopen. Het massieve pro sound systeem, de lichtshow in de club en al die dansende mensen – ik vond het fantastisch. Ik kan me niet herinneren dat ik grote fouten heb gemaakt maar ik vermoed van wel. Aangezien ik met platen stond te mixen, zal ik hier en daar vast een klein train wreck hebben veroorzaakt, haha. Tegenwoordig ben ik een stuk kritischer ten opzichte van mezelf en mijn sets.”

Volle bak
“Wat ik toen heb geleerd, is dat, als het jouw tijd achter de decks is, je jezelf uit mag drukken en jouw favoriete muziek mag draaien. En vooral om plezier te hebben. Bovendien is het belangrijk om altijd te draaien alsof het een volle bak is, ook al zijn er niet zoveel mensen. Ga er gewoon voor! Als je een foutje maakt, niet getreurd, doorgaan met mixen. Neem risico’s zodat je overgangen en drops wild en fun zijn en ga er niet bijstaan alsof je je verveelt. Draai alleen tracks die je zelf absoluut fantastisch vindt. Don’t play it if you don’t love it!”

“Op 6 juni komt mijn nieuwe track Vantablack uit bij Octopus Records. De EP is rounded off door Enrico Sangiuliano, een echte studio wizz. Daar kijk ik op dit moment het meest naar uit.”

www.facebook.com/barbutoDJ
www.barbutodj.com/

“Klein weetje: voordat ik begon met draaien, woonde ik vier jaar in Nederland en maakte deel uit van het Nederlands Wielrenploeg Sauna Diana uit Zundert. Dit was een beroemde amateurploeg. Op mijn vrije dagen namen mijn teamgenoten me mee naar raves en clubs in heel Nederland. Zo ben ik verliefd op de muziek geworden.”

Tekst: Marceline Geelen/www.marcelineke.nl

 

Genre: