Sophie Francis: "Ik werd blootgesteld aan zoveel meningen!" | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Sophie Francis: "Ik werd blootgesteld aan zoveel meningen!"

Sophie Francis: "Ik werd blootgesteld aan zoveel meningen!"

Deze 18-jarige dj en producer uit Sint-Oedenrode is pas net begonnen, maar gaat inmiddels heel de wereld over. Er is veel gebeurd sinds de laatste keer dat DJ Mag NL haar sprak, daarom stelden we Sophie wat vragen.
 

Wat kunnen we komende festivalzomer van jou verwachten?
Dit jaar heb ik al op Ultra in Miami gedraaid, maar nu heb ik even geen shows meer, omdat mijn eindexamens eraan komen. Op 19 mei ben ik klaar met school en de dag erna begint gelijk het festivalseizoen voor me. Ik kan niet wachten om te beginnen! Zo ben ik in mei te vinden op Ibiza voor de International Music Summit, een muziekconferentie waarbij allerlei professionals uit de scene bij elkaar komen.

In (de buurt van) Nederland sta ik deze zomer op Secret Forest, Emporium, Freshtival, Tomorrowland, Parookaville, Zomerkriebels, Stereo Sunday, Boulevard Outdoor, Essential, Ultrasonic, Heaven Outdoor en meer.. Tijdens de zomer ga ik toeren in Europa, maar tussendoor ga ik nog naar Los Angeles, San Francisco en Las Vegas. Behalve shows heb ik daar ook wat studiosessies ingepland met een paar hele goede songwriters.

In Augustus ben ik nog in Azië te vinden en later dit jaar in China, Taiwan, Japan, Vietnam, Australië voor een festival- en clubtour. Het voelt alsof het festivalseizoen het hele jaar gaat duren, ik heb er zo veel zin in!

Het afgelopen jaar is als een sneltrein gegaan, hoe voelt dit?
Super vet! Ik maak zo veel vette dingen mee. Ik had met mijn manager afgesproken om het rustiger aan te doen in verband met mijn school, waardoor er momenteel veel projecten heel langzaam gaan, maar het gaat nog steeds allemaal heel snel! Ik had nooit durven dromen dat ik op mijn achttiende op Ultra Music Festival zou staan.

Het is echt heel tof dat er op social media meer dan 10 fan pages zijn uit verschillende landen die me supporten. Die oprechte support is een hele goede motivatie om alles te geven en iedere dag beter te worden. Ik ben echt heel benieuwd wat de komende jaren gaan brengen!

Je muziek wordt ook gedraaid op landelijke radio, hoe voelt dit?
De eerste keer dat ik ‘Walls’ op de radio hoorde was zo onwerkelijk! Het is een heel speciaal gevoel om je eigen track te horen, met je naam erbij, en dat je weet dat duizenden mensen het horen. Het is ook een beetje eng omdat het voor veel mensen de eerste keer was dat ze over mij en mijn muziek hoorden. Ik werd blootgesteld aan zoveel meningen.

Ik krijg nog steeds kippenvel als ik mensen zie meezingen met ‘Walls’ in mijn livesets. Dat was echt een mijlpaal in mijn carrière in Nederland. En met mijn laatste single 'Without You’ gebeurde het weer, maar nu in veel meer landen. ‘

Without You’ wordt op radiozenders in veel verschillende landen gedraaid, daar ben ik echt super blij mee! 

Inmiddels heb je releases op Spinnin' Records. Wat kan je hierover vertellen?
Mijn eerste track bij Spinnin’ Records releasen was een andere belangrijke mijlpaal in mijn carrière en een droom die uitkwam. Ik was wel een beetje zenuwachtig op de dag van de release. Zij bereiken wereldwijd ontzettend veel mensen, maar ik kreeg super veel positieve reacties, dat was echt heeeeel cool!

Mensen over heel de wereld luisteren naar ‘Without You’. Hij wordt gedraaid op radiozenders in Amerika, Engeland, Australië, Japan, Canada, Zweden, Mexico, Brazilië, Rusland, India, Spanje, Duitsland, Polen, Italië, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en meer! Dat is zo vet! Ik ben nu bezig met een toffe remix van ‘Without You’, die zal ik snel laten horen. Mijn volgende release op Spinnin’ komt er snel aan, maar daar kan ik nog niets over zeggen. Verrassing!

Nieuwtjes?
Nieuws voor Nederland is mijn samenwerking met Spinnin’ Records en Gazelle, samen met Curbi, Mesto en Mike Williams. Gazelle heeft in samenwerking met Spinnin’ Records een ‘special edition fiets’ gemaakt. Er zit ook een speaker op, zodat je op de fiets muziek kunt luisteren.

Ook doen we een Highschool Take-over, waarbij middelbare scholen in Nederland zich op kunnen geven om een super vet schoolfeest te winnen, waar wij allemaal op komen draaien. Ik zit zelf ook nog op de middelbare school, dus dat is super leuk!

Beeld Facebook Sophie Francis

Genre: