BMBSQD: "Euforisch met ballen!" | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

BMBSQD: "Euforisch met ballen!"

BMBSQD: "Euforisch met ballen!"

Een #1 track op hardstyle.com, meerdere boekingen op de planning en een vette podcast: de twee heren van BMBSQD gaan als een trein. Met zo’n fris concept nu al deze mijlpalen halen, is een prestatie op zich. Daarom spraken wij met Blackburn en Aeros over het aanstormend concept BMBSQD.
 

 

Sexy dilemma’s – BMBSQD
Op foto: Thijs (links) & Bart (rechts)

Studiojunkie of podiumbeest?
Bart: Ik zou altijd zeggen podiumbeest, maar sinds BMBSQD… Nee, nog steeds podiumbeest. Wel een moeilijke keus dit.
Thijs: Lastig, ik ben meer studiojunkie, maar sinds BMBSQD juist meer podiumbeest. Dus het is net andersom.
Bart: Zoals we al zeiden, we vullen elkaar goed aan!

Vans of Nikes?
Beide: Nikes.
Thijs: Ik heb nog nooit Vans gedragen en ben het ook niet van plan. Ik hou van Nikes, haha!

Fastfood of Gezonde salade?
Bart: Fastfood. Gezonde salade kan best, maar dan zou ik het alleen maar doen omdat het gezond is, niet omdat het lekker is.
Thijs: Gezonde salade. Niks mis met fastfood hoor, maar als ik moet kiezen, toch maar een frisse gezonde salade. Dat zie je overigens niet aan mijn postuur, haha!

Hardlopen of Gamen?
Beide: Gamen! Daar doen we dan wel kilometers in hardlopen, haha ;)
Thijs: Ik loop hard weg van het hardlopen, haha.

Logic Pro of FL Studio?
Beide: Allebei FL Studio.
Bart: Als je nou had gevraagd, Cubase of FL Studio, dan had ik alsnog gekozen voor FL Studio maar Cubase gebruik ik dan nog wel af en toe, haha!
Thijs: Hahaha, nou leuke vraag was dat dan geweest!

Noisecontrollers of B-Front?
Thijs: Ah kom op, man. Dat zijn precies de kanten waar wij naar toe willen… Eehm, ja, toch maar Noisecontrollers.

Bart: Met pijn in mijn hart ga ik ook voor Noisecontrollers. Sorry Bob! We kunnen het heel goed vinden met Bob, maar toch. Door Noisecontrollers ben ik hardstyle gaan luisteren, net zoals Headhunterz. Dus dat heeft toch iets extra’s.
Thijs: Ik doe dit puur vanwege nostalgie. Ik ben B-Front iets later pas gaan waarderen dan Noisecontrollers toen ik erin stapte. Dat is de grootste factor. Maar als ik naar hun muziek luister, zijn het nu wel de twee grootste eindbazen.

Een blondine of brunette?
Beide: Blondine.
Bart: Allebei onze vriendinnen zijn blond, dus ja haha!

Innerlijk of Uiterlijk?
Thijs: Zo, wat een zweverige vraag opeens! Maar ik ga wel voor innerlijk.
Bart: Uiteindelijk toch altijd innerlijk. Iemand kan er wel leuk uit zien, maar als je een slecht karakter hebt, kom je er ook niet ver mee. Kijk naar Thijs, die is ook niet moeders mooiste, maar ik kan er wel prima mee omgaan, haha!
Thijs: Ik wilde die grap net maken, maar toen begon jij al, haha!

Talent zit van binnen of kan je krijgen?
Bart: Talent zit van binnen, maar sommige dingen kan je altijd aanleren. Je kan hele dikke kicks hebben, maar daar kom je ook niet ver mee.
Thijs: Talent zit van binnen, je kan altijd dingen aanleren of faken. Talent is niet de enige key to success, natuurlijk.

Grappigste of gekste ervaring in de studio?
Thijs: Ik viel een keer bijna flauw...
Bart: Haha! Dat was wel in de studio, maar toen speelden we Resident Evil.
Thijs: Het was een lange studio dag, het was laat, ik was moe. Bart besloot dat we Resident Evil gingen spelen. Normaal kan ik daar prima tegen, maar toen op het moment werd het spannend en dacht ik: ik moet echt even gaan liggen! En toen was ik bijna weg, haha!
Bart: En de Pokémon tool. Dat was ook bizar. We waren bezig met Bomba en elke keer toen we onze pagina refreshte, kwamen er weer duizenden weergaves bij. Echt niet normaal! 

Thijs Verdegaal (Aeros)en Bart Peters (Blackburn)zijn twee jonge dj’s en producers die niet lang geleden zijn begonnen met hun nieuwe concept BMBSQD (lees: Bombsquad). Dit concept slaat in als, no pun intended, een bom. Maar wat betekent het?

Hey guys! Hoe gaat het er mee?

Thijs: Het gaat goed! We hebben hele leuke dingen die er aan komen waar we hard aan hebben gewerkt. We werken nog steeds heel hard, ook voor de zomer die echt tof wordt. Dus ja, het gaat top!

En waar zijn jullie nu druk mee bezig?

Bart: Uiteraard met heel veel nieuwe muziek, onze maandelijkse podcast en het voorbereiden van boekingen. Zo hadden we laatst ons eerste optreden bij Megabase Outdoor. Ook hebben we een anthem afgemaakt voor RISE in Amsterdam, samen met Nexone!

Thijs: Ja, echt veel leuke dingen, zoal speciale appearances en bijzondere locaties voor onze maandelijkse podcast. Ook nog veel collabs met artiesten van allerlei verschillende labels. We willen gewoon lekker onze naam neergooien en dat gaat echt goed.

Er zijn nog mensen die niks weten over BMBSQD, dus wie of wat is BMBSQD?

Thijs: BMBSQD zijn twee hele energieke gasten waarvan de tracks in zullen slaan als bommen. BMBSQD is gewoon veel energie en hardstyle met de energie die het moet hebben. Dat kan bij een optreden zijn of in een podcast, maakt niet uit hoe lang het duurt, het moet energiek zijn! knallen, bommen, het dak moet eraf. Het kan met harde, vrolijke of softe muziek, als het maar de energie heeft die hardstyle vroeger had. Dat begint een beetje kwijt te raken aan beide kanten van het genre.

Hoe bedoel je kwijtraken aan beide kanten?

Thijs: Je had aan de ene kant dat het steeds vrolijker en euforischer werd, maar daardoor ook pop-achtig. Breaks van 2 minuten, violen en alles. Daardoor verloor het een beetje de party vibe, terwijl iedereen in de hardstyle daarvoor vroeger ging. Aan de andere kant heb je het hele harde en lompe, wat steeds lomper werd. Niet dat we het niet leuk vinden, maar wij denken dat die kant de diepgang en euforie mist die het hoort te hebben. Juist wat wij zo gaaf vinden aan Hardstyle! Door die splitsing ontstaat er een gat dat wij willen opvullen met de hardstyle die wij het vetst vinden.

En hoe is BMBSQD dan tot stand gekomen?

Bart: Thijs en ik hebben elkaar leren kennen, omdat we beide bij Theracords zaten. Tijdens een jaarlijkse barbecue van Theracords leerden we elkaar persoonlijk kennen en kwam het idee om een collab te maken. Daaruit is “Infinite” tot stand gekomen. Die klik in de studio was zo goed, dat het eigenlijk naar meer smaakte! 

Thijs: Die plaat Infinite was eigenlijk gemaakt voor HDE Live in 2014 in de Heineken Music Hall. We stonden daar een half uur en we moesten gewoon knallen. Daarvoor wilden wij zo’n plaat hebben. Dat ging zo goed en lekker, bovendien werd de plaat ook nog eens goed ontvangen, dus bedachten wij dat dit niet bij één keer kon blijven. Wij zijn toen beide van Theracords naar AVIO overgestapt om onze sound verder te ontwikkelen die iets minder hard was. Bij AVIO kon het meer melodisch. Het was een kleiner clubje, dus er was steeds meer samenwerking. Niet per se collabs, maar vooral elkaar ondersteunen en motiveren om weer een plaat af te maken. Als de een iets deed, ging de ander het ook doen, we maakten elkaar steeds beter, een aanvulling.

Bart: Uit die motivatie kwam ook het idee om weer een collab te doen. We hebben in de zomer toen een paar dagen in de studio afgesproken. Daaruit kwam ook de Pokémon bootleg die het heel goed deed op social media. Toen de track “Bomba” eenmaal af was, dachten we: hier moeten wij meer mee doen. De podcast van AVIO kwam tot stilstand en ook daarmee wilden wij verder. Dit heeft er voor gezorgd om de eerste stappen te zetten voor BMBSQD!

Thijs: Het had ook te maken met de optredens die we hadden. Met onze agency zaten we te kijken wat er mogelijk was want we wilde heel graag vaker b2b staan in plaats van eerst een uur Aeros en dan een uur Blackburn. Als we met onze solo namen op een festival staan, draaien we toch al elkaars muziek dus dan is samen draaien alleen maar leuker!

Hoe zouden jullie de formule van BMBSQD noemen?

Thijs: Gewoon knallen, energie, bommen er op.

Bart: Niet alleen met de tracks, maar ook met de sets en de nummers die wij daarvoor selecteren. Ook het mixwerk is speciaal, niet zomaar intro outro, maar echt op een energieke manier.

Thijs: Wij stoppen geen 17 tracks in een uur, maar 28!

Jullie zijn relatief jong in de scene, dus waarom nu al met zo’n concept komen?

Beide: Waarom niet? Haha!

Thijs: Maar ja, waarom niet inderdaad en om onszelf te onderscheiden. We zagen dat het gat ontstond en dat kan je proberen om in je uppie op te lossen, maar met je tweeën sta je twee keer zo sterk. Mede door onze vriendschap en wat wij al hadden meegemaakt, was dit de kans om iets te creëren wat wij samen ook nog het vetst vinden.

En hoe zijn en blijven jullie hier uniek mee? Want jullie zijn niet de enige met een bijzonder concept en podcast.

Bart: Het is niet alleen het aantal tracks dat wij stoppen in onze podcast, maar ook hoe het naar buiten komt. Een livestream op Facebook die niet zo zeer in de studio is, maar elke keer weer op een andere locatie. Zo ontstaat er bij elke editie weer een klein feestje.

Thijs: In een club, kleine zaal, een feest, een festival. We willen op zoveel mogelijk gekke plekken onze podcast opnemen, zodat het niet alleen een podcast is, maar echt een experience.

Bart: Ook mixen wij platen die overeenkomen qua maat en toonhoogte, iets wat niet veel dj’s doen. We proberen heel technisch te mixen!

Even over de boekingen, want jullie hebben de eerste optredens als BMBSQD op de planning staan. Wat kan het publiek bij jullie verwachten?

Bart: Ik denk dat de podcast een goed voorbeeld is van wat we live gaan doen, alleen zullen we live meer eigen muziek gaan draaien. Ook hebben we speciale tools en mash-ups gemaakt voor optredens, die ongetwijfeld wel een keer in de podcast komen. Maar in de eerste instantie zijn ze wel exclusief voor de livesets!

Thijs: Een uur lang knallen, energie, snel doormixen. Wanneer het kan in relatie tot de line-up en timetable gewoon gaan voor een opbouwend effect waarbij je niet het gevoel hebt dat je van euforisch naar raw gaat, maar gewoon steeds meer energie. En die lijn van euforisch vs raw willen we doorbreken door te zeggen: nee, gewoon hardstyle!

Maar we zullen geen speciale aankleding zien, zoals vlaggen, maskers of verkleedpartij?

Thijs: Haha, nee dat zeker niet. Misschien als het een keer moet bij een feest met een thema ofzo, maar dat hebben we dan zelf niet in de hand natuurlijk. Stage attributen kunnen altijd nog komen later, maar nu zeker in de beginfase willen we focussen op de muziek en wie wij zijn. Later kunnen er altijd nog vuurwerk, badeenden en vlaggen komen.

Bart:  Het moet wel echt draaien om de muziek. Qua merchandise hebben we ook alleen nog maar stickers, maar dat komt vanzelf wel.

Wat zijn jullie doelen met BMBSQD?

Thijs: Een van onze doelen is toch wel doorgroeien naar grotere stages, maar ook laten zien dat hardstyle niet per se alleen maar twee kanten heeft. Dat is misschien het morele doel van BMBSQD, haha! En natuurlijk doorgroeien in de muziek, want met z’n tweeën sta je er sterker voor dan in je uppie. Met z’n tweeën bereiken we veel meer dan dat we in ons eentje zouden kunnen.

Hoe worden de tracks eigenlijk gereleased? Als Blackburn & Aeros of echt als BMBSQD?

Bart: We gaan zeker wel muziek uitbrengen als BMBSQD!

Thijs: Jazeker! De eerste plaat, Bomba, was wel als Blackburn & Aeros, net zoals Headhunterz & Wildstylez met hun eerste Project One plaat. Bomba was sowieso al een verwijzing naar BMBSQD en we wilden eerst zien hoe de plaat het zou gaan doen. Er komen een hoop tracks aan onder de BMBSQD noemer!

De tracks zullen aansluiten op de podcast, dus veel energie en lekker knallen.

Thijs: Ja zeker, maar het kan alle kanten op. We kunnen heel hard gaan of heel euforisch, als er maar energie in zit. We hebben recent een bootleg gemaakt van Dance Till You’re Dead (Heads Will Roll) uit de Project X film. Die is wat vrolijker en meer cheesy dan Bomba, maar het heeft wel het energielevel. Ook komen we met een track met Avana van Fusion Records, die is weer wat lomper met dat energielevel. Alles staat in lijn met elkaar, het gaat om het knallen.

Bart: Het is euforische hardstyle met ballen!

Thijs: Ja inderdaad, haha!

En wat kunnen we nog meer verwachten van BMBSQD?

Thijs: Gekke locaties. We zijn druk bezig met het zoeken naar gekke locaties waar we onder andere de podcast kunnen livestreamen, of misschien wel een geheim feestje met de locatie als een target voor overname of iets dergelijks.

Aan wat voor locaties moeten we dan denken?

Thijs: Dat maakt eigenlijk niet uit, zolang er maar mensen zijn die graag onze muziek horen! Het kan een kleine kroeg zijn, een carnavalswagen, een parkeerplaats, van alles. We willen niet dat mensen perse naar een feest moeten gaan om ons te zien, het mag overal zijn.

Bart: Dus als er nog suggesties zijn, kom maar op!

Het moge duidelijk zijn dat de heren van BMBSQD hard aan de weg timmeren. Dikke releases, interessante locaties en gewoon heel veel lol. Voor ons de perfecte formule voor een tof concept.

Tekst_ Tieme de Jonge
Beeld_ BMBSQD

 

 

 

 

 

 

Genre: