Exclusieve preview van Budakid | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Exclusieve preview van Budakid

Exclusieve preview van Budakid

Als jong jongetje afkomstig uit een muzikale familie kwam Kevin Huizing aka Budakid al vroeg in aanraking met drums. Als we de foto's moeten geloven begon hij met een geïmproviseerde drum kit, bestaande uit slechts wat houtjes en touwtjes.
 

Enkele jaren later liep hij voorop in de harmonie met een trommel om zijn nek, wat hij zes jaar lang heeft volgehouden. Inmiddels is Budakid 24 jaar en heeft het jonge uit Grave afkomstige talent al rond de 50 platen op zijn naam staan met zijn aankomende ‘Lost For A Reason EP’, die op 24 April uitkomt op Subjekt Recordings, nog niet eens meegerekend.

DJ Mag NL kreeg een exclusieve preview van de EP met een korte toelichting van the man himself.

De eerste track van de EP genaamd ‘Lost’ is bij de eerste indruk een goede track om te luisteren in de zomer, maar dit nummer vertelt net als sommige andere muziek ook een persoonlijk verhaal. Budakid vertelde ons dat hij zich bij het produceren van ‘Lost’ op bepaalde momenten zelf ook verloren voelde. "Soms heb je momenten in het leven waarin je wat kritischer op jezelf wordt. Je probeert jezelf te begrijpen. Zulke momenten slokken mij heel erg op, ik raak daar in verloren. In de sferen waarin ik mij toen begaf, kroop ik geregeld bij mijn ouders achter de piano en nam alles wat ik speelde op met mijn telefoon. Deze opnames, met alle kleine kraakjes en bij-effecten, verwerkte ik in mijn sequencer en die hoor je nu terug in de track."

De vervolg track van ‘Lost’ is ‘Reason’, wat volgens Budakid het antwoord is op zijn track ‘Lost’. "Er is altijd een reden om jezelf te verliezen. Met vocale versterking van Lotte Slangen, was Reason de wekker in mijn verloren zelf." Reason is tevens een erg zachte track in vergelijking met ‘Lost’ wat in combinatie met de melodieuze geluiden in ‘Gates of Heaven’ voor veel variatie zorgt.

Gates of Heaven’ is als laatste track van de EP waarschijnlijk ook de meest melodieuze. Je kunt heel duidelijk horen dat Budakid zijn inspiratie haalt uit muziek van o.a. Stimming en Floating Points. Ritmische maar toch ook glitchy geluiden laten de 120 bpm beat van dit nummer verrassend genoeg erg uptempo klinken. Voor Budakid is ‘Gates of Heaven’ de opening naar een volgende stap. "Een soort verlichting van mijzelf" is hoe hij het in zijn eigen woorden omschrijft. "In de hele EP zitten aanwezige detunes, ontstemmingen. De tuning was verdwaald om een reden."

We kijken er naar uit om Budakid’s 'Lost For A Reason EP' op 26 april opnieuw te beluisteren en hopen dat dit hem een stukje dichterbij zijn droombaan als muzikant brengt. Tot die tijd kun je hier alvast ‘Lost’ beluisteren: 

Facebook
Twitter
Instagram
Soundcloud

Genre: