[PRIMEUR] Sub Sonik komt met een album en dit moet je er van weten! | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

[PRIMEUR] Sub Sonik komt met een album en dit moet je er van weten!

[PRIMEUR] Sub Sonik komt met een album en dit moet je er van weten!

‘An amazing year’, dat stond er eind 2016 op zijn Facebook. Met boekingen op de allergrootste festivals, 14 tracks, twee gigantische remixen (plus een dj tool en bootleg die daar niet voor onder deden) en een mijlpaal van een miljoen luisteraars, is dat nog zacht uitgedrukt. Met de collab met Outbreak en zijn Payback EP nog vers in het geheugen, komt bovenstaande titel best wel als een verrassing…
 

Een kleine vier maanden werkte Sub Sonik in het geheim aan zijn allereerste album. Een schijf met 18 tracks, bestaande uit solo’s, collabs, remixen en een zeer speciale bonustrack. Hoe is dit gegaan en wat kan hij al verklappen over het album?

Gefeliciteerd met je album! Een verrassing, maar waarom nu?
“Thanks! Het album is echt een ode aan mijn fans, aan iedereen die mij keer op keer heeft gesupport en inspiratie heeft gegeven. Ik krijg dagelijks veel berichten van hen, met de vraag wanneer mijn nieuwe tracks uitkomen. Nu is het moment daar!

Tijdens het maken van mijn Payback E.P.heb ik ontzettend veel inspiratie gekregen voor nieuwe tracks. Voor ik het wist had ik 10 tot 15 nieuwe tracks liggen. Dus toen dacht ik: ‘Waarom doe ik geen album, met zoveel nieuw materiaal?’ Op deze manier kan ik alle tracks in één keer uitbrengen!"
 

“De eerste paar platen hebben een frisse, vernieuwende sound en zijn erg toegankelijk"

En hoe ging dat verder?
“Na Supremacy 2016 ben ik met mijn albumidee naar WE R, Brennan Heart en mijn boekingskantoor MWDJ gegaan. Zij waren net zo enthousiast als ik. We zijn toen meteen met elkaar om tafel gegaan om dit album zo vernieuwend mogelijk te maken.”

Vernieuwend dus. Wat mogen we dan precies verwachten van het album?
“Je kunt de echte Sub Sonik sound verwachten. Hard en met een goede melodie. De eerste paar platen hebben een frisse, vernieuwende sound en zijn erg toegankelijk. Uiteraard staan er ook een paar flinke knallers op en sluit ik af met een hardcore track. Voor de samenwerkingen zat ik in de studio met grote artiesten als Digital Punk, Brennan Heart en Zatox.

Daarnaast bestaat het fysieke album uit twee cd’s. De eerste cd bestaat uit alle nieuwe tracks en de tweede uit alle reeds uitgebracht Sub Sonik tracks, inclusief alle remixen die ik heb gedaan, en dat alles verwerkt in één mix. Een extraatje voor iedereen die de fysieke cd koopt, want online ga je deze mix niet vinden."

In je laatste track met Outbreak zit duidelijk iets zang; iets wat nog niet eerder in je tracks zat. Hoe is dat op je album?
“Dat komt zeker terug! Bijvoorbeeld in de nieuwe track ‘Sub Sonik & Villain - The One’, die bevat een zangvocaal én een vocaal van Villain. De zangvocaal heb ik geschreven met een zangeres uit een andere muziekstijl. Perfect voor de break in deze track!”
 

“Het was best wel een groot voordeel dat ik er in het geheim aan kon werken”

Op Facebook postte je al een aantal keer dat je in de studio zat met enkele grote artiesten. Kun je iets vertellen over de samenwerkingen op het album?

Sub Sonik & Outbreak - Hear You Scream
“Deze track begon met de zangvocaal. Toen we de vocalen in het project laadden, kwam de inspiratie direct. We gingen aan slag met het sounddesign voor de break en het maken van nieuwe sounds voor de climax. Ik had die dag daarvoor een nieuwe kick gemaakt waar ik erg tevreden over was en die ik heel graag wilde proberen in het project. Paste perfect! Beiden erg trots op het resultaat!”

Sub Sonik & Atmozfears – Push It Back
“Atmozfears had al een opzet gemaakt voor een hardere track, die hij met mij wilde afmaken. Werkelijk binnen 24 uur was de track al af! Harde vocalen, grote screeches en stoere kicks; dit is echt een beukplaat geworden!”

Sub Sonik & Zatox – Raw Is My Legacy
“Voor deze collab heb ik eigenlijk gewoon mijn stoute schoenen aangetrokken en Zatox een berichtje gestuurd. Zatox is voor mij één van de grondleggers van Hardstyle, dus een samenwerking met hem zou echt super dik zijn! ‘Yeah! Lets do it!’ was zijn antwoord. We zijn toen direct aan de slag gegaan en na twee dagen was de track al zo goed als af. Er was echt een super chemie qua sound.”

Sub Sonik & Digital Punk – R.I.P.
“Nadat onze eerste samenwerking ‘Bring It To ‘Em Raw’een groot succes bleek, wilden we beiden graag een tweede track maken. Digital Punk had vocalen geschreven en ik had nieuwe kicks die hij super gaaf vond. Een erg dik resultaat!”

Sub Sonik & Sub Zero Project – Ready 4 This
“Dit is de derde track die ik met Sub Zero Project heb gemaakt (na Headbanger& Raise Your Fist).De samenwerking met hen is gewoon super. We houden er alle drie van om te experimenten met gekke elementen en het daardoor net iets anders te doen dan je zou verwachten.”

Het allereerste Sub Sonik album. Wij kunnen ons voorstellen dat dit een zekere druk met zich meebracht. Hoe was dat voor jou?
“Het was best wel een groot voordeel dat ik er in het geheim aan kon werken. Niemand wist het nog, dus er was niet direct een druk van buiten. Maar dat betekende niet dat ik ‘niets’ voelde, haha. Ik probeerde per track het beste uit mijzelf te halen en daar weer overheen te gaan. Toch had ik voor mijzelf een harde deadline gesteld. Voordeel was dat ik al een groot gedeelte van de tracks had geschreven, al voordat ik met het album begon. Toch was het vooral de laatste paar dagen veel nachtwerk om alles op tijd af te krijgen.”

Wanneer is de release van het album? Want het is meer dan alleen het album toch?
“De releasedatum van het album is 17 maart 2017. Op de dag van release heb ik een album showcase gepland staan. Dat wordt wel echt een hoogtepunt voor mij, want ik ga mijn fans uitnodigen om er bij te zijn. Het album is een ode aan hen, dus ik wil ze er bij hebben als ik het voor het eerst volledig laat horen! En voor iedereen die er niet bij kan zijn : We gaan het live op mijn Facebook streamen.

Verder ga ik met het album ook een wereldtour doen, met album showcases door landen als Estland, Frankrijk en Spanje. De kick-off van mijn album showcase wordt op Supremacy Australië!”

17 maart 2017
Sub Sonik - Strike One

Pre-order het album op: Noizevizion.com

Houd de social media kanalen van Sub Sonik in de gaten voor de eerste previews!
Wat zijn jouw eerste gedachten? Deel ze hieronder in de comments!

Tekst Sven van Raaij
Foto: CRAFT, Spanhof.info

Sub Sonik
Facebook
Soundcloud

Genre: